Hoppa till innehåll

Trippeltravet

Axevalla har haft tur med vädret hittills. Idag när Stochampionatet körs hoppas vi att vädret håller i sig. Bra tävlingar i fredags trots att snackhästen – tvåårige Molle CD – fick stryk och gav ett lite väl flegmatiskt intryck. Bäst i fredags var O’Grady, Eliott Hall och Mermaid Ås. Igår på V75 var det mycket skrällar, noterbart att storfavoriten Viola Silas fick stryk och att notoriske tvåan Noras Bean fick vinna i Guld.

Idag är det dags för helgens höjdpunkt i form av Stochampionatet, ett av våra mest klassiska lopp som körts sedan 1969. Många minnesvärda stunder genom åren, mina favoriter finns listade här

Idag var det meningen att Tamla Celeber skulle defilera hem loppet, men de skrällfyllda kvalen gav en del frågetecken och när Tamla går ut från spår 12 har det helt plötsligt blivit ovisst och intressant. Dominanten i svenskt trav just nu – Åke Svanstedt – har aldrig vunnit Stochampionatet vare sig som kusk eller tränare. Lita på att han kommer att satsa med Nettan Palema från perfekt läge.