Hoppa till innehåll

Hugo Åbergs

Idag smäller det, dags för en av årets absoluta höjdpunkter – Åbergsdagen på Jägersro. Det brukar vara en magisk stämning i luften den här tisdagskvällen. Missa inte starten av lopp 1 klockan 17, för extra V75 och huvudloppet Hugo Åbergs i all ära, de fyra loppen som föregår V75 är banne mig tävlingsdagens  höjdpunkter på papperet.

V75-omgången sänds live på tv4-sport från klockan 19.00.

Brioni är favorit i år, men titelförsvararen Ludde kommer att ladda rejält med Joke Face.

Hugo Åbergs har utvecklats till ett internationellt storlopp, även om årets upplaga är lite blekt i den aspekten. Men det dröjde ända till början av 90-talet innan det tände till på allvar, det krävdes en rejäl höjning av prispengarna för att få fart på det utländska intresset. Loppet har sett många världshästar som segrare, den bästa av dom bästa är förstås Varenne som segrade 2002, mina egna favoritminnen från loppet finns listade här.

Om ni vill återuppleva stämningen från något av dom tidigare loppen är det bara att besöka Youtube och söka er fram, Youtube är en guldgruva för traventusiaster.