Hoppa till innehåll

Lavec och Lutfi

Hugo Åbergs Memorial 2011 fick samma vinnare som förra året, från bakspår smög Erik Adielsson fram Lavec Kronos perfekt och precis på linjen nöp han tappre Brioni. Loppet kördes i ursinnigt tempo och den som satt i ledningen efter 500 var Joke Face, Brioni avvaktade i dödens och tidigt på upploppet hade han slagit Joke Face och såg klar ut då Lavec Kronos dök upp. Både tvåan Brioni och trean Joke Face var stora i nederlaget.

Lutfi Kolgjini är en makalös profil och tränare, och Lavec Kronos (h6 e. Enjoy Lavec-Dame Lavec e. Quito de Talonay) en toppstammad bror med Luddes fyraårsstjärna Raja Mirchi. Jag har sagt det förut, men det kan sägas igen att Lavec Kronos har en stamtavla som mycket väl kan vara det bästa jag sett. Kolla själva…

Men Lavec Kronos är sjukt ojämn, precis som förra året då han vann Hugo Åbergs har han i år blandat goda insatser med mindre goda. Jag trodde han skulle vinna i Årjäng senast, och han såg lysande ut, men han tröttnade då och därför var han helt bortglömd nu. Men det är jämnt i toppen och positionerna ofta avgörande, den här gången hade Lavec Kronos marginalerna på sin sida.

Jägersro bjöd på ett fantastiskt väder och härlig sport, det var full körning i loppen och flera riktigt vassa segertider. Ludde hade show med Sebastian K (11.0ak hur lätt som helst) och treårige Orion Kronos som var fantastiskt imponerande på 12.5ak. Dessutom vann Ludde det avslutande långloppet med Nash As.