Hoppa till innehåll

Listan v.28

Travfest i Årjäng, skitväder i  Jarlsberg och fartfest i Mikkeli. Där har ni den gångna veckans höjdpunkter i Sverige och våra nordiska grannländer. Beanie MM skrällde lite i Årjäng och har hittat formen igen, men Brioni (se bild) var väl ändå bästa hästen i loppet som enligt officiella klockningar kördes i överljudsfart. Ludde i ledningen med Lavec Kronos hade andra mellantider på sin klocka!? Treårige Orne As imponerade på Örebrotravet i torsdags. Även jämnårige Rusty Dust glänste förra veckan. Skrällarna i uttagningarna till Stochampionatet i fredags kan ni läsa om här.

I USA fortsätter Arch Madness att gå fram som en ångvält, dominerar fullständigt just nu. Bland treåringarna var Manofmanymissions tillbaks i full form när han pulvriserade Dejarmbro och Broad Bahn på 1.09.7.

Kanske hårt att storloppsvinnarna i Norge och Finland inte platsar på listan, men dom imponerade inte så där oerhört mycket. I busvädret på Jarlsberg tog i alla fall Brad de Veluwe ännu en storloppsseger i Ulf Thoresens Minne, och på den vindsnabba banan i Mikkeli travade Rapide Lebel fantastiska 1.09.4, men ingen var direkt imponerad. Som loppet i Mikkeli såg ut undrar man om tidtagningen stämmer?

Topplistan (11-17 juli):

  1. Brioni (8 år) – Landets bästa travare spurtade strålande i Årjäng från hopplöst läge.
  2. Beanie MM (8 år) – Andra raka, vass seger på 10.4 i Årjäng.
  3. Arch Madness (7 år) – Dominerar fullständigt i USA.
  4. Manofmanymissions (3 år) – Imponerade i Stanley Dancers Memorial i USA.
  5. Orne As (3 år) – Såg smällfin ut när han krossade ett överkomligt motstånd i Juliloppet på Örebro.

Den här veckan är det åter full fest, kolla här bara. Höjdarna är Sundbyholm (Eskilstuna) i morgon tisdag där bland annat Raja Mirchi och Wishing Stone drabbar samman i ett riktigt kanonrace, och sen förstås Axevalla där trippeltravet körs fredag-söndag.