Hoppa till innehåll

Listan v.29

Vi som var på Sundbyholm utanför Eskilstuna i tisdags har nog svårt att glömma uppvisningen av Amour d’Occagnes, helt klart veckans prestation. Samma tävlingsdag imponerade Nantucket som med blodet rinnande ur munnen mosade ledande Muscles Spirit.

Trippeltravet på Axevalla var som vanligt en trevlig tillställning, men precis som Hugo Åbergs nu på tisdag några lopp med glesa startlistor. Trots bra prispengar fylls inte startfälten? Stochampionatet vanns knappt av Tamla Celeber (eller var det Örjan som vann?), men bäst under trippeltravet var danske O’Grady som just nu ser oslagbar ut. Får heller inte glömma Yucca Boko som hade uppvisning i ett bra stolopp.

I Kanada i helgen kördes Maple Leaf Trot och Kanadas bästa häst – San Pail – lekte med Arch Madness, synd att San Pail ogärna lämnar hemlandet.

Topplistan (18-24 juli):

  1. Amour d’Occagnes (4 år) – Grym uppvisning på Sundbyholm i tisdags.
  2. San Pail (7 år) – Tredje raka i Maple Leaf Trot, en världshäst.
  3. Tamla Celeber (4 år) – Seger i Stochampionatet från spår 12.
  4. O’Grady (5 år) – Dansken glänser hela tiden, världseliten snart?
  5. Nantucket (5 år) – Mäktig från dödens på Sundbyholm.

Topplistorna för 2011 uppdaterade…

Kaffet hinner knappt svalna innan det är dags för ytterligare en av årets höjdare, Hugo Åbergs-dagen på tisdag med extra V75 får inte missas. Men huvudloppet är aningen profillöst, får man tycka det? Å andra sidan många andra godbitar, nästan så att dom bästa loppen ligger utanför V75. Men Hugo Åbergs är absolut inget dåligt lopp, det är inte det, men nog saknas en utländsk krydda. Nu känns Brioni oerhört svårslagen.