Hoppa till innehåll

Stochampionatet

Uttagningarna ikväll till den stora klassikern Stochampionatet gick i skrällarnas tecken. kullens dominant – Tamla Celeber – åkte dit mot hysteriskt formtoppade Nettan Palema och Tamla går nu ut från spår 12 i finalen, det blir nåt att bita i för det hyllade stoet. Fina Aisle Stand förlorade också, det var bara löphuvudet som tog henne vidare som tvåa. Mycket bra insatser av flera kvalvinnare gör loppet riktigt spännande på förhand. Trippeltravet på Axevalla är bara en vecka bort, Axevalla är en av landets trevligaste banor och Trippeltravet en av årets höjdpunkter.

Finallista, Stochampionatet 2011, 2.640 auto (en miljon kronor till vinnaren):

Hästtränare
1 Nettan Palema – Åke Svanstedt
2 Love You More – Helén Kiiskinen (a)
3 Roxa Sisu – Joakim Lövgren
4 Canaka B.F. – Veijo Heiskanen
5 Shanaya – Stefan Arvidsson
6 Longisland Icetea – Tomas Malmqvist
7 Aisle Stand – Claes Sjöström
8 Barbie Look – Åke Svanstedt
9 Klio Face – Lutfi Kolgjini
10 Ariel Boko – Per Linderoth
11 Alfa Stella – Veijo Heiskanen
12 Tamla Celeber – Roger Walmann

Det känns väldigt ovisst efter försöken, men med Örjan tillbaks i sulkyn är det ingen vågad gissning att Tamla Celeber vinner trots spåret. Värsta motbuden kan vara Roxa Sisu och Canaka BF, två kulltoppar som nu är kraftigt på gång efter en del strul i säsongens inledning.