Hoppa till innehåll

Derbykval

På tisdag är det dags för en av de viktigaste travdagarna i Sverige, derbykvalen på Jägersro. Svenskt travderby är det absolut tyngsta man kan vinna som unghäst. Därför är jag besviken på startfälten i kvalen, efter Travkompaniets återbud (One too Many och Oreccietti) är det tunt i toppen. Raja Mirchi (e. Viking Kronos) och Tamla Celeber (e. Cantab Hall) känns på förhand som huvudet högre än dom andra.

Av övriga bör jag väl ändå i rättvisans namn nämna Amaru Boko (e. Coktail Jet), Haraldinho (e. Scarlet Knight), Orfeus Brodde (e. Good As Gold), Kadett CD (e. Scarlet Knight), Aga Khan Boko (e. Viking Kronos) och Deuxieme Picsous (e. In Love With You)… men det känns ändå tomt med två av kullens bästa på skadelistan.

Avelshingstarna som har avkommor med i kvalen är 38 till antalet, det får nog sägas vara en väldigt stor bredd. Scarlet Knight toppar med sex avkommor, tätt följd av Jag de Bellouet och Viking Kronos som har fem vardera. Love You och Pearsall Hanover har fyra var, Alf Palema och Rite On Line tre. Credit Winner, From Above, Korean, Rotation och Super Arnie har två vardera.  De 26 resterande avelshingstarna har vardera en avkomma med chans att vinna Svenskt Travderby 2011.

Vem som vinner bör jag nog inte uttala mig om, One too Many har jag haft som favorit sedan Kriteriet förra året och när han föll ifrån var Oreccietti min vinnare. Utser jag en vinnare nu är det risk för strykning så jag avstår.