Hoppa till innehåll

Timo Nurmos

Derbysucce för Nurmos/Kontio, fyra av sex försökssegrare till duon… kan vara den värsta dominans jag sett i Derbykval. Tre av vinnarna var ingen bluff heller, frågan är vem av Amaru Boko (e. Coktail Jet), Beau Mec (e. Jag de Bellouet) och Aga Khan Boko (e. Viking Kronos) som är bäst? Jackpot Brodde vann lite turligt och känns som sämsta kortet i kvartetten.

Tamla Celeber (e. Cantab Hall) och Kadett CD (Scarlet Knight) övriga kvalvinnare. Nurmos fick med fyra hästar i derbyt, Svanstedt tre och Bergh två. Det blir lite att jobba med för Örjan och Tamla, på förhand är derbyt oerhört öppet.

  • Kval 1 –  Tamla Celeber tog en turlig seger efter att Torgil hoppat med segern klar, dessutom var det målfoto mot tvåan Aleksej så det var ingen övertygande vinst för Tamla.
  • Kval 2 –  Amaru Boko tog ledningen och vann säkert före Haraldinho. Dom här två var i särklass.
  • Kval 3 –  Raja Mirchi försvann från derbyt efter galopp i slutsvängen. Jag lider med Francais du Gull som gjorde ett heroiskt lopp efter att ha fått onödigt tryck av Bergh, trots det elaka trycket var han med på målfoto mot smygkörda segraren Jackpot Brodde och tvåan Dollar Access. Lindegren borde stämma Bergh på en derbyfinal.
  • Kval 4 –  Beau Mec helt överlägsen och kanske kvalets mest imponerande vinnare, Gossips Winner tvåa.
  • Kval 5 –  Kadett CD överlägsen, bra spurt av Gitano.
  • Kval 6 –  Aga Khan Boko toppfin från dödens, höll undan för starke Deuxieme Picsous. Kanonspurt av Global Manhattan, men alldeles för sent.

Vi återkommer inför den stora Derbyhelgen med analyser och topplista över favoritderbyn.