Hoppa till innehåll

Listan v.37

Rapide Lebel krossade allt motstånd i två raka heat i Åby Stora, speciellt segern i första heatet på 1.09.9 efter blytung resa var grymt imponerande. Rapide tar nu över topplatsen på svenska listan och avancerar på världslistan, nu väntar eventuellt ett möte med världsettan San Pail i Nordmamerika.

På Åby imponerade även tvåan Sebastian K i Åby Stora, men bäst av alla andra var Mellby Sambuca som dansade undan på 1.11.4 och gav långnäsa till alla som kraxat om bruten segersvit. I onsdags på Solvalla var Aisle Stand tillbaks i storform, och i torsdags glänste Formula One på Gävle.

Canadian Trotting Classic – ett av de större treåringsloppen i Amerika – avgjordes i helgen, men någon kamp blev det aldrig efterson Daylon Magician från Kanada var helt överlägsen på 1.10.2. Kanada är ett underskattat travland och har just nu amerikas bästa äldre i San Pail och bästa treåringen i nämnde Daylon Magician.

Muscles Wiking BR vann norska derbyt mycket enkelt.

Topplistan 12-18 september:

  1. Rapide Lebel (6 år) – Ruskig i Åby Stora, Europaetta utan tvivel.
  2. Mellby Sambuca (6 år) – Radar segrar, toppfin på Åby i lördags.
  3. Daylon Magician (3 år) – Kanadensaren bollade med USA:s bästa treåringar.
  4. Sebastian K (5 år) – Fin tvåa i Åby Stora.
  5. Aisle Stand (4 år) – Tillbaks i toppform, kul för nye tränaren.

Den här veckan, imorgon, avgörs kvalen till Kriteriet och Oaks… Sveriges bästa treåringar drabbar samman på Solvalla, tragiskt att det just då inte blir livesändning på tv4-sport. En trött match i en trött liga går givetvis före, nu ska Zlatan (dock skadad just nu) analyseras sönder i ett halvår och jag undrar när fotbollsfansen tröttnar? Inget ont om fotbollsfans, men när ska vi travfans få en egen kanal?