Hoppa till innehåll

Listan v.38

Kriteriekvalen på Solvalla i onsdags var öppna på förhand, och när Svante Båths favorittyngda duo – Go Green Pellini och Labero Broline – svek ser inte finalen mindre öppen ut. Det känns ändå som fine Perfectly Enough (e. Express It) är hästen att slå i finalen på söndag, jäkligt öppet bakom där alla övriga kvalvinnare gjorde det bra. Men om jag måste nämna ett motbud blir det On Track Piraten (e. Kool du Caux) , vid tempo på loppet känns det som starkaste hästen.

Oakskvalen bekräftade det jag redan vet, nämligen att det finns två ston – Mermaid Ås (e. Broadway Hall) och Polly Frontline (e. Goetmals Wood) – som höjer sig lite över mängden.

I lördags på Färjestad kördes V75 och dagens överlägset mest imponerande vinnare var Sanity, femåringen efter Love You såg formidabel ut när han brisade undan i överlägsen stil.

Topplistan 19-25 september

  1. Sanity (5 år) – Toppfin på V75 i lördags.
  2. Perfectly Enough (3 år) – Fin typ som glänste i Kriteriekval.
  3. Mermaid Ås (3 år) – Toppsto som vann Oakskval från dödens.

Spännande vecka med kval till Europaderbyt på Solvalla på onsdag och Kriteriehelgen lördag och söndag. Solvalla dukar till fest och Kriteriet på söndag är förstås höjdpunkten, men V75 på lördag ser sportsligt oerhört intressant ut. Guldloppet och Stoeliten är kanonrace, sen får vi inte missa Mellby Sambuca mot Nantucket i V75-1. Stoeliten med segermaskinen Global Midnight går inte heller av för hackor, jag tror segerraden spräcks av underskattade stallkamraten Platinium Shine.

Etiketter: