Hoppa till innehåll

Världens bästa häst?

Vem är egentligen världens bästa travare? Det är synd att det inte går att kora den bästa, vi har lopp (Prix d’Amerique, Elitloppet och nu kanske Breeders Crown i Amerika) där några av de bästa möts, men tyvärr är inte alla med i nåt av loppen.

I det franska vintermeetinget hade vi Ready Cash som dominerade och svenske Maharajah som var lika suverän bakom honom. Två fantastiska hästar som knappt startat sedan dess, båda laddar troligen för kommande vintermeeting. Inga amerikanska hästar med där och heller ingen Rapide Lebel (utestängd som valack).

I Elitloppet saknades Ready Cash, Maharajah och San Pail, däremot startade Rapide Lebel och Arch Madness. Båda imponerade, men loppet vanns av Brioni.

I Nordamerika startar sällan europeiska hästar, men i kommande Breeders Crown kan det bli ett möte mellan San Pail och Rapide Lebel. Oerhört intressant och en indikation på vem som är bäst i världen för tillfället.

Men eftersom alla ovan nämnda kanske aldrig kommer att mötas, och framförallt inte kommer att mötas tillräckligt ofta under jämbördiga förhållanden får vi nöja oss med världslistor som den som finns på den här sidan. Världslistor som är subjektiva och öppna för olika åsikter, kul det med, men nog vore det bra för sporten om det fanns VM och OS för travhästar.