Hoppa till innehåll

Travkrönika v.43

Duellen mellan San Pail och Rapide Lebel förstås veckans höjdpunkt, men semifinalerna till Breeders Crown och V75 här hemma bjöd också på fin sport. Jag gladdes extra mycket åt att se One Too Many åter på banan. Den här veckan laddar jag för Breeders Crown-finalerna som körs på Sundbyholm på lördag.

San Pail slog Rapide Lebel i årets lopp

Breeders Crown i USA med duellen mellan Amerikas bästa mot Europas bästa motsvarade alla högt ställda förväntningar. San Pail hann före Rapide Lebel och tog ledningen i ursinnigt tempo, San Pail såg ut att gå mot en enkel seger men på linjen skiljde bara ett drygt huvud, överbetyg till båda och det råder ingen tvekan om att det här är världens för närvarande två bästa travare.

Aisle Stand glänste mest i Breeders-semifinalerna

Solvalla ägnade onsdagen åt semifinaler till Breeders Crown. Aisle Stand har hittat formen och är min vinnare bland fyraårsstona, Kadett CD, Global Money och Orfeus Brodde ser vassast ut bland fyraåriga hingstar och valacker. Revanschmöte mellan Mermaid Ås och Vincennes att vänta i stonas treåringsfinal, och bland de jämnåriga på manliga sidan tror jag Perfectly Enough blir svårslagen.

Maharajah svek igen

Det är mycket fokus på Maharajah när han startar, men han får det inte att stämma i Sverige. Den här gången vann stallkamraten Yellow Eden Müllers Memorial. Två stjärnor i vardande glänste återigen, Sanity och Saston är två hyperintressanta hästar som lekte i sina respektive lopp… Sanity är just nu en av landets bästa och Saston har inte många övermän på längre distanser.

Topplistan 24-30 oktober

  1. San Pail (7 år) – Väldens bästa sänkte även Rapide Lebel.
  2. Rapide Lebel (6 år) – Stor i nederlaget mot San Pail.
  3. Sanity (5 år) – Åter toppfin i enkel V75-seger.
  4. Saston (5 år) – Långdistansare som imponerar.
  5. Aisle Stand (4 år) – Tillbaks i storform, toppfin i onsdags.

Trots en vecka full med stor sport måste jag ochså nämna One Too Many’s comeback i fredags på Örebro, han vann visserligen inte, men mycket fin som tvåa efter rejäl avslutning… hoppas verkligen att den här klasshästen får vara frisk framöver.

Breeders Crown på Sundbyholm

På lördag smäller det, en av årets bästa fotodagar om man vill dokumentera landets bästa unghästar… jag missar det inte och hoppas på hyfsat väder.