Hoppa till innehåll

Amerikanskt trav

Helgen som gått har det varit Breeders Crown i Nordamerika, ni har väl inte missat duellen mellan San Pail och Rapide Lebel för de äldre travarna eller superstoet Check Me Out som vann på löpningsrekord för de tvååriga stona!?

Två superstars i Nordamerika

Det finns just nu två dominerande travare i Amerika, nämnde San Pail (v7 e. San Pellegrino) som sprungit in 1,2 miljoner USD och på 16 starter tagit 14 segrar och 2 andrapris är en av dom. Den andra är tvååriga stoet Check Me Out (s2 e. Donato Hanover) som på 14 starter har 12 segrar och två andrapris och prissumman 827 000 USD.  Helt fantastiska siffror och givetvis vann båda sina respektive klasser i Breeders Crown.

Uncle Peter (h2 e. Cantab Hall), Chapter Seven (h3 e. Windsongs Legacy), Cedar Dove (s3 e. Andover Hall) och Frenchfrysnvinegar (s6  e. Angus Hall) vann övriga klasser i Breeders Crown.

San Pail borde åka till Paris i januari

San Pail är världens hetaste travhäst just nu och alla vill se honom i Elitloppet, alla utom jag ska jag tillägga. Det är inte det att jag inte vill se honom, San Pail är en ljuvlig travare, men jag tror risken är stor att han kommer bort i taktikloppen på våra 1 000m-banor. San Pail är en stark travare som jag hellre skulle se på Vincennes i Prix d’Amerique eller Prix de France, där tror jag han skulle komma helt till sin rätt.

Loppen i Amerika och Frankrike körs på liknande sätt och skapar uthålliga hästar, det är ett allmänt missförstånd att amerikanska hästar är distanssvaga. Sugarcane Hanover, Pine Chip, Mr Muscleman, Moni Maker, Peace Corps och många fler är beviset på att det är ett missförstånd. Moni Maker och Classical Way är två superston som också gjort succé i det franska vintermeetinget.

En San Pail i toppform tar inte stryk av Ready Cash och Maharajah på Vincennes, men tyvärr lär inte det drömmötet bli av.