Hoppa till innehåll

Travkrönika v.44

Breeders Crown-finalerna på hemmaplan veckans höjdpunkt. Men nog är november en tråkig månad för utomhusvistelse, trots sju grader varmt var det kyligt på Sundbyholmstravet i lördags. Ingen skugga dock över arrangören som gjorde sitt bästa med infravärme i den utebelägna spelkiosken och eldar överallt.

Utomlands har Orsi Magnelli och Nationernas Pris avgjorts i Italien, och sen har tvåårsfenomenet – Check Me Out – lekt hem ett världsrekord på tusenmetersbana, 1.10.5 i till synes okörd stil… fenomenalt var ordet.

Kadetten, Vincennes, Nettan och Perfect rättvisa vinnare av Breeders Crown

Spets och slut var framgångsreceptet för tre av de fyra Breeders Crown-vinnarna, det var bara Perfectly Enough som kom bakifrån. Tråkigt kanske, men det var tre rättvisa vinnare som nog också får rankas som bäst i sina klasser i kullen. Rättvis vinnare var också nämnde Perfectly Enough, otur i Kriteriet och nu en gruvlig revansch för kullens bästa häst.

I onsdags på Solvalla var det två prestationer som stack ut. Toppstammade Angie Boko kan vara nästa Nurmos-stjärna och Gossips Winner var lysande på topptid.

Stora nordiska framgångar i Italien

Brad de Veluwe har glänst på svensk mark och i tisdags var det italienarnas tur att se den finske fantomen ta hem Orsi Magnelli. I anrika Nationernas Pris var det Beanie MM som tog hand om ledningen och sedermera en relativt säker seger.

Check Me Out är ett monster

1.10.5… så fort travade Check Me Out när hon i helgen satte världsrekord på tusenmetersbana. Hon såg inte ut att vara speciellt ansträngd heller. Det är alltså en tvååring vi snackar om, hugaligen! Kan vi hoppas att den här supertalangen fortsätter utvecklas och besöker Elitloppet 2013?

Topplistan 31 oktober-6 november

  1. Check Me Out (2 år) – Nordamerikas nya superstar grym på världsrekord.
  2. Perfectly Enough (3 år) – Välförtjänt seger i Breeders Crown.
  3. Brad de Veluwe (3 år) – Den finske treåringen är kanske Europas bästa?
  4. Kadett CD (4 år) – Höstens häst i kullen.
  5. Vincennes (3 år) – Efter helgen klar kulletta bland stona.

V75-finaler på Solvalla på lördag

Solvalla kör på lördag V75-finaler, Silverhästen med bland annat Iceland och Maharajah på startlinjen är höjdpunkten.