Hoppa till innehåll

Travkrönika v.45

En sportsligt medioker vecka tände till i lördags med härliga V75-finaler på Solvalla. Det kördes friskt i flera av loppen och jag gick sju kronor plus på spelet. Veckans kung förstås Sanity som krossade den svenska eliten och avancerade ytterligare på topplistan. Maktkampen mellan Johnny Takter och Tony Wallin i V75-2 där Takter uppenbarligen hade synpunkter på att Wallin svarade spets smakade beskt, på tv visade man upp Takters omklappning av Wallin på stallbacken efteråt som något fint… jag såg bara en storkusk (Takter) som spelade översittare mot en mindre (i både framgång och storlek). Dom kuskar som hamnar i dödens kan aldrig gnälla för att dom inte får överta, alla vansinneskörningar beror på dödenskusken… i mina ögon är ledaren i princip alltid oskyldig.

Maharajah fortsätter att underprestera på hemmaplan, när gjorde han ett riktigt bra lopp i Sverige senast? Även om fokus ligger på Frankrike kan man utan tvivel konstatera att årets facit på hemmaplan är riktigt uselt, fem senaste starterna (ev. odds inom parentes): 1 (10) – d6ag (17) – 0g (14) – 4 (14) – 3 (20)… efter segern (som förresten togs med galopp) har han dessutom varit struken. Hultman kanske har en plan, vad vet jag, allt fokus ligger som sagt på Frankrike och Hultman är duktig på att toppa formen… men jag tror det finns en stor oro, den nödvändiga utvecklingen av snabbheten ser ut att lysa med sin frånvaro.

Härliga V75-finaler

Tonen för resten av V75-omgången på Solvalla i lördags sattes redan i första loppet där Nick Nock profiterade på tokkörning i täten. Frisk körning i flera lopp och speciellt värmde Sanity när han blåste till ledningen i Guld från spår 7 och sen dansade undan, Sveriges bästa häst just nu? Treåriga Disco A.E. var också grym när han bara gled undan från dödens.

Mängder av storlopp i Nordamerika i veckan, läs mer om det och V75-finalerna här…

Topplistan 7-13 november 2011-11-14

  1. Sanity (5 år) – Skenar genom klasserna, Elitloppet nästa år?
  2. Disco A.E. (3 år) – Uppvisning i V75-final i lördags.
  3. Check Me Out (2 år) – Vann igen, den här gången trots stor markförlust.

Topptävlingar på V64 – live på tv4-sport

Underbara unghästlopp på Solvalla på onsdag. 2-, 3- och 4-åringslopp av hög klass. Det avslutande fyraåringsloppet är kusligt bra, kolla in startlistan:

Lopp 9 – 2140 Auto DD-2, V64-6
1 Amaru Boko 1 Kontio Jorma
2 Aaron de Veluwe* (FI) 2 Korvenoja Tuomas
3 Global Money 3 Goop Björn
4 Cruise Speed 4 Takter Johnny
5 Haraldinho 5 Lennartsson Per
6 Hard Livin (US) 6 Redén Daniel
7 Kadett C.D. 7 Bergh Robert
8 Archie Ride* (FI) 8 Svanstedt Åke
9 Il Lamborghini* (DE) 9 Lugauer Conrad
10 One too Many 10 Kihlström Örjan
11 Mugger M.M. 11 Jansson Torbjörn
12 Jackpot Brodde 12 Ohlsson Ulf

Amaru Boko, Global Money, Kadett CD och One too Many är toppar i kullen, men loppet är även i övrigt av mycket hög klass… missa inte livesändningen kl. 19.00 på tv4-sport!