Hoppa till innehåll

Travkrönika v.47

Veckan som gått har inte bjudit på några större sensationer på travbanorna, men visst måste segraren av Svensk Uppfödningslöpning 2011 hyllas. Fascination var klart bäst och en mycket rättmätig vinnare. Tyvärr försvann hon i skuggan av Maharajah och Örjan Kihlström, ingen vinst nu heller och spelarna (Nybrink) kokar av ilska. Tydligen hade spelarna helt missat förutsättningarna, kanske ilskan skulle riktas inåt istället.

Veckans stora sensation måste ändå den nya tidningen ”Allt om travsport” vara, som en blixt från klar himmel på en av Pressbyråns hyllor… jag köpte tidningen direkt och av genombläddringen att döma ser det lovande ut, hoppas verkligen att det är någon mer än jag som köper tidningen.

Fascination vann Uppfödningslöpningen

V75 på Jägersro var en sömnig tillställning, undantaget var det fina tvårsstoet Fascination (e. Super Arnie-Elissa FZ e. Lemon Dra) som tog ledningen och drog konkurrenterna trötta i Svensk Uppfödningslöpning. Svenskt rekord på 1.15.3am är bra. Danskarna O’Grady och Local Conch gjorde sin plikt och var bäst i övrigt.

I onsdags glänste Cao Dai (h3 e. Love You), den tyskfödde springaren ser ut att vara i minst samma klass som de bästa svenskfödda i kullen. Söndagens V65 på Gävle avgjordes i busväder, treåriga Miss Shape och comebackande I Won’t Dance imponerade med lätta segrar.

Topplista 21-27 november

  1. Fascination (2 år) – Imponerande seger i Uppfödningslöpningen.
  2. I Won’t Dance ( – Imponerade från dödens i comeback på Gävle.
  3. Cao Dai (3 år) – Glänste på V64 i onsdags.

V86-premiär på onsdag

Även om jag har svårt för V75 och V86 blir det givetvis spännande med en ny spelform, två lopp till som visas på tv ska inte förringas. På onsdag visas V86 i sammandrag kl. 21.30, men alla med ATG-konto kan se ATG-live gratis, gå bara in och köp på vanligt vis för 0 kronor.