Hoppa till innehåll

Ruggiga uppvisningar på Solvalla

Annandagstravet med V75 på Solvalla är numera en klassiker, och tävlingarna igår var definitivt ingen bluff. Bra sport hela dagen, men det var två kanoner som utmärkte sig lite extra.

Mr Picolit (h4 e. Scarlet Knight) har i Svanstedts träning hittat extra växlar som redan skvallrar om Elitloppet, de senaste insatserna har imponerat och gårdagens uppvisning var kuslig. Mr Picolit var storfavorit och fick ledningen smärtfritt, men efter en kort bit fick han en stekhet Friction utanpå och första varvet gick på 1.11… över medeldistans är det ett tempo som världseliten har svårt att hantera, men klass 1-hästen Mr Picolit gick trots det mördande tempot undan relativt enkelt. Oerhört imponerande!

Quarcio du Chene fantastisk på Solvalla.

Kan tyckas märkligt att inte ens utse Mr Picolit till dagens häst efter den uppvisningen, men Quarcio du Chene (h7 e. Capriccio) var faktiskt än mer imponerande. Vet inte hur många gånger Gooparna har trott sig hitta nyckeln till Quarcios otaliga galopper? Inför den här starten har det verkat så igen, två raka i Guld och hoppet har växt. Nu skulle det bli en duell mot Local Conch och första halvvarvet var det också positionskrig mellan favoriterna. Goop överraskade med att släppa till dansken och då trodde åtminstone inte jag på seger, inte heller när Quarcio lyftes ut i andraspår och rumplade till 600 kvar såg jag honom som vinnare. Men när Quarcio du Chene tryckte till Local Conch i sista sväng var det över på ett par steg, över upploppet dansade han undan och vann överlägset på 12.5am. Nu snackas det Prix d’Amerique och det förstår jag, Quarcio har varit i Frankrike tidigare och gjort bra ifrån sig… klart man ska prova där med Sveriges just nu bästa häst.

Både Mr Picolit och Quarcio du Chene går in på årets topplista efter senaste tidens uppvisningar.