Hoppa till innehåll

Travkrönika v.48

Veckans häst – Global Midnight – var kuslig på V75. Premiären på V86 gav väntad jackpot, i övrigt en grå vecka.

På lördag hedras Svampen i Örebro med fina tvååringslopp, samma dag ska Maharajah göra ett nytt försök på V75.

Global Midnight är en blivande stjärna och Amaru Boko en Elitloppskandidat

Global Midnight tog nionde raka och är fortfarande obesegrad, när det långklivande stoet tryckte upp tempot på bortre långsidan i lördagens V75 fick jag nästan ståpäls… Global Midnight har stjärnpotential. Amaru Boko är en annan topphäst, Gulddebuten vanns plättlätt och Elitloppet är inget långsökt mål. Uhrberg var på förhand optimistisk angående Bazire Brodde, och med facit i hand var det ingen bluff, han såg riktigt stark ut när han dundrade undan över Axevallas oändliga upplopp.

V86-premiären i onsdags är avverkad och på det sportsliga planet tog Aisle Stand en välförtjänt och mycket meriterande seger när hon vann Solvalla Grand Prix.

Topplistan 28 november-4 december

  1. Global Midnight (4 år) – Obesegrad i nio starter, blivande stjärna.
  2. Amaru Boko (4 år) – Enkel seger i Gulddebut, toppsprinter.
  3. Aisle Stand (4 år) – Toppsto som imponerade i Solvalla Grand Prix.

Big Noon-pokalen och V75 på Örebro

V86-cirkusen fortsätter med bra sport på onsdag, Big Noon-pokalen är höjdpunkten… amerikaimporten Leader Of The Gang gör en hyperintressant start. Till helgen är det Örebro som står för grannlåten med V75, de omtalade tvååringsloppen döpta efter stadens stolthet – Svampen – är höjdpunkterna tillsammans med landets kelgris Maharajah.

Missa heller inte Travrondens vinternummer som kommer den här veckan, första genombläddringen är himmelsk. Sen behöver jag väl inte tillägga att det var bättre förr, speciellt rankinglistorna har devalverats innehållsmässigt.