Hoppa till innehåll

Travkrönika v.49-50

Travkrönika vecka 49

Besvikelse i Travsverige när Maharajah gjorde bort sig igen, det talas om halsinfektion. Även om Maharajah skulle vara på topp i Paris i slutet på januari får han oerhört svårt att rubba Ready Cash, titelförsvararen är bättre än någonsin. De fyra kandidaterna till Årets häst är Brioni, Maharajah, Kadett CD och Hallsta Lotus… Brioni är det självklara valet.

I onsdags på Solvalla var Big Noon-pokalen höjdpunkten på förhand. Nu blev loppet en skrattmatch för treårige Cash’s Cantab som spårade hela vägen, bra spurt av Aisle Stand. I tvååringsloppet glänste Johanna Roc och i ett treåringslopp för ston övertygade Miss Shape igen.

Quarcio du Chene tog andra raka i Guld på Örebro, Maharajah gjorde bort sig igen som storfavorit. Härlig tvåårsduell mellan Dreams Take Time och Nostromo i nya loppet Svampen, mäktige Nostromo galopperade och lämnade Dreams Take Time ensam på målfotot. Kaffir Face var nog enda hästen som glänste i pälsen den här gråa dagen, han är riktigt vass i ljusa stunder.

Ready Cash fortsätter imponera i Frankrike, större förhandsfavorit i Prix d’Amerique var det länge sen man såg.

Topplistan 5-11 december

  1. Ready Cash (6 år) – Imponerar i uppladdningsloppen till Prix d’Amerique.
  2. Quarcio du Chene (x år) – Andra raka i Guld, toppfin just nu.
  3. Dreams Take Time (2 år) – Toppfin tvååring som vann Svampen.
  4. Miss Shape (3 år) – Speedkula som glänser varje gång.
  5. Cash’s Cantab (3 år) – Enkel seger i Big Noon-pokalen.

***

Travkrönika vecka 50

En travvecka i väntan på vadå? Admiral Newport glänste i en mager V86-omgång på Solvalla, duon Local Conch och Lovelock glänste på V75… men i övrigt en rätt torftig travvecka om man jämför med hur det kan vara.

V75-sammandraget på lördagarna på tv4 väcker irritation hos mig och många andra… och inte av rätt anledning Nybrink. Jag gillar Nybrinks tyckande, men nu har han uppenbarligen fått en uttalad roll att skrika om allt och alla, det behövs inte och hela upplägget faller platt. Liveprogrammet på onsdagar är däremot en fröjd att se, den avslappnade stämningen i studion är skön och där räcker det gott att Nybrink är sig själv.

Topplistan 12-18 december

  1. Admiral Newport (4 år) – Formidabelt intryck på Solvalla..
  2. Lovelock (3 år) – En stilmässig drummel som imponerade på V75.
  3. Local Conch (8 år) – Radar segrar, och ändå tvekar vi om formen.

***