Hoppa till innehåll

Akterseglade gamla stjärnor

V86 på Solvalla med ett hett möte mellan Nu Pagadi, Prince Tagg och Yield Boko… så såg det i alla fall ut på förhand, i verkligheten var alla tre totalt chanslösa. I Saw You vann på 11.2ak och förtjänar en stor eloge, men loppet som helhet var en stor flopp. Prince Tagg tog sig en galopp i starten och är ursäktad, men dom andra två vet jag inte om jag vill se på banan igen. Inte för att jag inte gillar dom, utan just för att jag gör det… trötta hästar ska inte plågas på tävlingsbanan.

Nu Pagadi

Nu Pagadi har inte fungerat sen 2010, en gång i tiden var han landets vackraste häst, men nu vete tusan om inte karriären är över? I onsdagens drabbning föll han, återigen, ur travet så fort tempot skärptes. Nåt är fel, om det är fysiskt eller psykiskt spelar egentligen ingen roll, jag vill inte se honom så där igen.

Yield Boko

Yield Boko är en av dom finaste hästar jag sett, när han som 3- och 4-åring dansade runt med klippande öron var jag lyrisk och i Derbyt trodde jag faktiskt att han skulle slå Maharajah. Derbyfinalen var nog det som knäckte Yield Boko, Maharajah krossade allt den dagen och Yield Boko hämtade sig aldrig. Visst har han av och till visat sin fina kapacitet, men i närheten av det han en gång lovade har han inte varit… Yield Boko sladdade i kön i onsdags och såg inte speciellt road ut, den nya regin verkar inte ha hjälpt den forna unghäststjärnan.