Hoppa till innehåll

Fantastisk sport på Umåker

Nu börjar det kännas på riktigt, V75 på Umåker bjöd på travsport när den är som allra bäst… Sanity, Hallsta Lotus och Calvados Crane bara några av guldkornen.

Olympiatravet i all ära, men V75 på Umåker överglänste Åby i många avseenden… landets bästa varm- respektive kallblod värmde Norrland med fantastiska prestationer.

Umåker bjöd på toppsport fredag-lördag

Men vi börjar från början med femåringsloppet som vanns av Formula One. Spets och slut var ingen större skräll, men visst hade Orecchietti vunnit utan galoppen? Det var ett snabbt slutvarv och sluttiden på Formula One imponerar.

Guldbjörken med Sanity i duell med Caballion bjöd på stor dramatik när Clear Sign försvarade ledningen, öppningen toksnabb och Sanity hade inga problem att vinna trots ruskig öppning. Caballion hade oflyt och utan galoppen hade han kanske varit tvåa. Sanity blir bara bättre och bättre och måste nu definitivt rankas som etta i Sverige, segertiden idag – 11.9am – är en topptid. Caballion har hög kapacitet och blir även han intressant att följa.

I kallblodsloppet visade Hallsta Lotus åter hur bra han är, även Calvados Crane (från spår 12) är i ruskig form för dagen… båda radar upp segrar och dagens dödenstriumfer imponerade.

Igår, även det på Umåker, fick vi se en härlig duell mellan Kash’s Cantab och Vincennes… Kash’s Cantab avfärdade Vincennes enkelt från ledningen, båda imponerade.

Sebastian K när Rapide Lebel ställde till det igen

Rapide Lebel återföll till gamla synder och galopperade bort sig innan bilen släppte fältet i Finlandia Ajo, istället vann Sebastian K från ledningen… Sebastian med Björn Goop i sulkyn kan vara en bra kombination i Elitloppet.