Hoppa till innehåll

Härlig dag på Åby

Commander Crowe vann enkelt Olympiatravet, där bakom hände ingenting och loppet var ingen höjdare. Däremot frisk körning i flera andra lopp på Åby, uppstickarna I Saw You och Friction fortsätter att imponera och lita på att det kommer att snackas Elitloppet för båda.

I Saw You

I Olympiatravet tog Brioni hand om ledningen och överlät till Commander Crowe efter 500 meter, sen hände ingenting förrän Yarrah Boko gick fram i dödens varvet kvar. Tempot relativt lågt och hästarna i kön var chanslösa, Commander Crowe vann enkelt före duktige Yarrah Boko. Noras Bean godkänd trea, i övrigt inget att nämna.

I ramloppen på Åby var det frisk körning på många händer och en hel del fina prestationer. Friction makalös igen, 11.1ak senast och 12.3am från dödens den här gången… med barfota och helstängt kan det kanske bära ända till Elitloppet? Hot Tub toppfin i montéloppet och Merger Blue Chip sprintade undan på lätta ben i det högklassiga stoloppet. Sist men inte minst måste I Saw You hyllas efter den imponerande segern i avslutande Silverdivisionen.

Oasis Bi var bra på Solvalla i onsdags, och i fredags var det äntligen dags för Sanity att göra årsdebut… enkel seger och Sanity är på riktigt aktuell för Elitloppet.

Elitloppet närmar sig

I Frankrike vann Main Wise As ett större lopp och borde få en inbjudan till Elitloppet. Från Olympiatravet är det förstås vinnaren Commander Crowe och tvåan
Yarrah Boko som är aktuella, i övrigt inget att bjuda in i nuläget. Rapide Lebel är redan inbjuden och med de tre nämnda har jag fyra Elitloppshästar.

Av svenskekipagen nämns alldeles för många kandidater. Quarcio du Chene är i alla fall inte aktuell enligt Björn Goop, Ludde har Joke Face och nån till som kan bli aktuell. Själv tycker jag Sanity är given om han fortsätter visa form liksom uttalat intresserade Orecchietti. Det är fyra till Elitloppshästar på min lista.

Då har vi åtta till som ska fylla Elitloppet, och nån till fransk häst tillsammans med 1-2 amerikaner gör att vi hamnar på 11 hästar. Tänk om fyraårige Brad de Veluwe ville vara med, det vore nåt det. Nurmos borde väl sikta på Elitloppet med Amaru Boko?

Just nu känns det lite tamt, vi får hoppas på positiva insatser de närmaste veckorna. Men jag är som vanligt rädd för att det blir tio svensktränade hästar som tar platser från spännande utländska ekipage!? Jag håller inte med dom som hävdar att meriterna ska styra hela vägen, hellre ett oprövat kort från Italien än en trött svensk med gamla meriter. Titta bara på Olympiatravet där samtliga åtta svensktränade var slagna av de två tränade utomlands.