Hoppa till innehåll

Storloppssäsongen är här

Finlandia Ajo på lördag med Rapide Lebel, topphästar på V75 i Umeå samma dag och sju hästar klara för Osla Grand Prix. Det är bråda tider för alla travnördar och idag blev även tre klara för Elitloppet som närmar sig med stormsteg.

Med en dryg månad till start i landets i särklass största batalj luftas den ena kandidaten efter den andra. Idag presenterades tre nya Elitloppshästar – Arch Madness, Windsongs Geant och Timoko – och därmed är det fyra klara med redan inbjudna Rapide Lebel.

Olympiatravet inledde vårens storloppcirkus i Norden

På lördag körs Finlands största lopp – Finlandia Ajo – och förutom Rapide Lebel startar bland annat Sebastian K och Amaru Boko, räkna med Elitloppsinbjudningar efter det loppet. På lördag drar också V75-cirkusen till Umeå och det är ingen skräll om det bjuds in fler hästar till Elitloppet då. I ett femåringslopp möts Formula One, Kadett CD och Orecchietti. I Gulddivisionen möts Sanity och Caballion. Vilka hästar, vilka lopp och vilka drabbningar att se fram emot!!!

Elitloppet ja, på onsdag på Solvalla möts ett knippe kandidater i ett högoktanigt sprinterlopp. Dessutom får vi se treårsstjärnan Dreams Take Time.

Avslutningsvis måste jag nämna Oslo Grand Prix, Norges stora lopp har nu sju hästar klara och det är inte vilket skit som helst. Arch Madness och Windsongs Geant kommer fråm Nordamerika, Timoko och Commander Crowe från Frankrike, Quarcio du Chene och Beanie MM från Sverige och så förstås hemmahoppet Yarrah Boko.

Höll på att glömma att fyraårssuveränen Vincennes startar i V65 på fredag, även det på Umåker.