Hoppa till innehåll

Elitloppsaktuellt och Perfect Toll

Första veckan av maj avklarad och allt handlar nu om Elitloppet, i Sverige betraktar vi alla storlopp just nu som kval till Elitloppet… det är naturligtvis en väldigt nationalistisk syn på travvärlden.

Den här veckan (har ni hört den förut?) är det i alla fall topptrav på fyra olika ställen: Solvalla igår, Kunga- och Drottningpokal med extra V75 på Åby ikväll, ordinarie V75 på Dannero på lördag och Oslo Grand Prix på Bjerke på söndag.

Förra fredagen blev ännu en pusselbit klar till Elitloppet 2012. Hemmahästen och världsrekordhållaren Beanie M.M. har tackat ja till inbjudan. Den här veckan bjöds som väntat Lotteriavinnaren Mack Grace SM in och därmed är tio av de 16 platserna klara, se nedan:

Klara för Elitloppet:

Arch Madness (USA)
Beanie MM (Sverige)
Commander Crowe (Sverige)
Iceland (Sverige)
Mack Grace SM (Italien)
Rapide Lebel (Frankrike)
Sanity (Sverige)
Timoko (Frankrike)
Windsong Geant (Kanada)
Yarrah Boko (Norge)

Mer Elitloppsaktuellt

Det lär dyka upp nya inbjudningar inom kort. Main Wise As fortsätter att övertyga i Frankrike. På fredagskvällen tog han hem storloppet Prix Kerjacques på Vincennes. Mack Grace SM och Roberto Andreghetti tog hem Italiens största lopp Gran Premio della Lotteria på söndagskvällen och är inbjuden. Den startsnabbe sexåringen dominerade både försök och final från ledningen. – Det vore en dröm att få vara med i Elitloppet, sade segerkusken efter loppet.

Brioni speedade till en säker seger i gulddivisionen efter en perfekt resa. Men fjolårets elitloppsvinnare har en bit till toppformen och det är inte självskrivet att det blir något Elitlopp i år. – Jag tycker inte att han har varit lika vass i år som i fjol. Han var inte lika vass idag heller och vi får se hur det blir framöver med Elitloppet, sa Joakim Lövgren.

I onsdags skulle Amaru Boko, Year In Review och Friction övertyga Tore Fyrand om en Elitloppsplats, men trots att alla var bra lär de inte ligga allra högst upp på listan.

Franska travderbyt till storfavoriten

Under lördagen avgjordes det franska travderbyt med lite drygt en miljon kronor i förstapris. Loppets favorit Unique Quick var överlägsen sedan tränaren och kusken Franck Leblanc tryckt sig till ledningen på den sista bortre långsidan. Segertiden på nationalbanan Vincennes blev 1,12,9 över de 2 850 meterna. Unique Quick segrade i det franska kriteriet i fjol som treåring och är kullens store dominant.

Perfect Toll – en blivande stjärna?

13.4-2140m av Perfect Toll på Vaggeryd, tiden förstås bra och intrycket återigen helt fantastiskt. Det här är en häst för betydligt större sammanhang.