Hoppa till innehåll

Elitloppsförsöken lottade

Elitloppsförsöken är lottade, nu hoppas vi att alla kommer till start. Ända in i det sista hände saker och det blev som befarat några tveksamma inbjudningar på slutet. Brioni vann på Gävle igår på 09.7ak, men smygkörda Brioni får ursäkta för det var monstret Caballion som gjorde loppet. Dödens i stentufft tempo och på väg mot en lätt seger, då kommer den obligatoriska galoppen… det är naturligtvis inte bra att han hoppar så mycket, men jisses vilken kapacitet det verkar finnas i hästen!

Caballion fick en inbjudan och han kommer att sätta färg på loppet, ingen tvekan om det. Elitloppet 2012 börjar lukta Örjan lång väg. Det är många som kommer att gasa rejält, och Örjan sitter och myser med Orecchietti i tredje ytter och tar dom till slut.

Heatlopp om ni frågar mig

I sista sekunden ströks Raja Mirchi ur Elitloppet efter en lättare skada, Oracle ersätter och tyvärr spär det på de tveksamma inbjudningarna sista dagarna. Dileva Käll var ett riktigt långskott, var det så viktigt med ett sto? Tyvärr har jag ingen riktig koll på alla europeiska hästar som blivit tillfrågade och tackat nej, men ett par till från kontinenten hade onekligen varit befogat… fick till exempel Main Wise As frågan? Som det känns nu får Solvalla fundera på min idé om att göra heatlopp av Elitloppet igen, åtta hästar hade i alla fall räckt i år.

Elitloppsförsöken 2012

Nu ska jag kanske inte gnälla mer, men nog känns Heat B något vassare än Heat A… när jag först såg seedningen skrek jag skandal, men när jag lugnat ned mig var det inte riktigt så illa. Jag tycker dock att Rapide Lebel och Sanity borde seedats i olika heat, om Iceland och Sanity bytt plats hade jag varit nöjd.

Heat A:

1. Commander Crowe – Christophe Martens (Fabrice Souloy)
2. Orecchietti – Örjan Kihlström (Stefan Hultman)
3. Classic Grand Cru – Björn Goop (Steen Juul)
4. Oyonnax – Kenneth Nielsen (Vincent Brazon)
5. Beanie M.M. – Johnny Takter (Morten Waage)
6. Iceland – Stefan Melander
7. Arch Madness – Brian Sears (Trond Smedshammer)
8. Dileva Käll – Peter G Norman (Glen Norman)

Tips: 6 Iceland – 7 Arch Madness – 1 Commander Crowe . Outs. 2 Orecchietti

Heat B:

1. Windsong Geant – Rick Zeron (Robert Cooly)
2. Oracle – Erik Adielsson (Stefan Melander)
3. Caballion – Fredrik B Larsson (Henrik Larsson)
4. Sanity – Johnny Takter (Malin Löfgren)
5. Sebastian K. – Lutfi Kolgjini
6. Rapide Lebel – Eric Raffin (Sebastien Guarato)
7. Brioni – Joakim Lövgren
8. Yarrah Boko – Ulf Ohlsson (Trond Anderssen)

Tips: 6 Rapide Lebel – 4 Sanity – 7 Brioni. Outs. 3 Caballion

Rapide Lebel fortfarande favorit

Favorit till slutsegern är fortfarande Rapide Lebel, men han måste fungera också. Ännu viktigare är kanske att kusken håller sig kall, för det kommer att satsas friskt i årets lopp… det kan ni vara alldeles säkra på.

Så här skrev jag redan 15 februari: ”När man tittar på Unibets odds till Elitloppet kan jag bara rekommendera spel på favoriten Rapide Lebel till 4.50, men Orecchietti till 20 gånger och Sanity till 25 gånger är också intressant.

En rätt bra analys eftersom jag fortfarande anser att dessa två är hetast emot… och jag har fått rejäla Örjan-vibbar.