Hoppa till innehåll

Dom faller som käglor

Elitloppet är en dryg vecka bort och när Solvalla jobbar för att få alla bitar på plats faller de redan inbjudna som käglor. I söndags på Bjerke var det Timoko, Beanie MM och Windsong Geant som underpresterade. Idag klappade stjärnan – Elitloppets huvudattraktion – Rapide Lebel igenom totalt i genrepet i Frankrike. Det kommer att bli ett spännande lopp även i år, men katastrofen är nära om inte Rapide Lebel kommer till start… om vi nu ska använda ordet katastrof i sammanhang som dessa, men det är otvivelaktigt ett rejält debacle för hela arrangemanget.

Det verkar onekligen var något sorts ”stjärnorna abdikerar-virus” som går just nu. I vintras abdikerade Ready Cash (trots att han vann Prix d’Amerique) och Maharajah, i vår har San Pail åkt på pisk i Nordamerika, och häromdagen förlorade superhästen – den oslagbara – Check me Out årsdebuten utan ursäkter. Och nu var det alltså dags för Rapide Lebel. Hästar som höjts till skyarna, ansetts oslagbara har nu alltså samtliga fått sig en rejäl törn i sidan.

Tillbaks till Elitloppet så förväntar jag mig ikväll (i tv4-sport) besked om att Sebastian K, Raja Mirchi och Orecchietti är klara. Det ryktas också om att den ”nya” franska stjärnan Texas Charm är inbjuden, hoppas även där på positivt svar. Anders Lindkvist hävdar att Texas Charm är 30 meter bättre än Timoko så det vore onekligen positivt i allt elände.

Jag är i alla fall glad att Walmann tackade nej med Tamla Celeber, ett skämt att hon ens bjöds in… Canaka BF kanske är intresserad? Hon gjorde trots allt ett vassare lopp utvändigt om Tamla senast.

En joker till Elitloppet kan ni få av mig, Svanstedts Love N’Hate… sug på den ett tag!