Hoppa till innehåll

Fyrand är snål

Ikväll släppte Tore Fyrand två nya hästar till Elitloppet, Sebastian K och Brioni har tackat ja. Samtidigt är jag övertygad om att fler är klara, inte alltför vågad gissning att både Raja Mirchi och Orecchietti också är klara… åtminstone läste jag det mellan raderna. Om det är så tycker jag Fyrand drar ut onödigt mycket på lidandet, är det tv4 som har en deal med Solvalla för att öka antalet tv-tittare?

Raja Mirchi

Kvällens tävlingar på Solvalla var också ett lidande för mig som hade Timjan US på dubbeln, med typ en centimeter missade jag en dubbel som gett över 200 gånger… sånt är surt.

Söndagens tävlingar på Bjerke gav inte bara negativa besked, Commander Crowe visade återigen fina takter vid enkel seger i Oslo Grand Prix. Där bakom var Arch Madness också positiv. Raja Mirchi har redan nämnts, även om jag tycker han vann ett rätt billigt lopp. Två andra fina vinnare var Oasis Bi och Nalda Nof… förhoppningsvis får vi se dessa under Elitloppshelgen.

 • I Frankrike vann Texas Charm loppet där Rapide Lebel floppade, Texas Charm har växt fram som en av Frankrikes bästa under våren.
 • I Nordamerika fick Check Me Out stryk i årsdebuten, jag som trodde att superstoet var mer eller mindre oslagbar.

Efter dagens två släpp är tolv hästar klara för Elitloppet:

 1. Rapide Lebel (Frankrike)
 2. Arch Madness (USA)
 3. Timoko (Frankrike)
 4. Windsong Geant (Kanada)
 5. Sanity (Sverige)
 6. Commander Crowe (Sverige)
 7. Yarrah Boko (Norge)
 8. Iceland (Sverige)
 9. Beanie M.M. (Sverige)
 10. Mack Grace S.M. (Italien)
 11. Sebastian K. (Sverige)
 12. Brioni (Tyskland)

Klara och klara, tyvärr är det frågetecken på både Rapide Lebel och Timoko… tänk om Elitloppet helt kommer att sakna franska hästar?