Hoppa till innehåll

Elitloppshelgen, fredag-lördag

En av dom absolut bästa stunderna på året är när jag får kasta ett första öga på startlistorna till Elitloppshelgen, Elitloppet har man redan koll på innan listorna kommer, men alla dom andra loppen har man ingen aning om. Vilka tre- och fyraåringar dyker upp, hur ser lilla elitloppet ut och hela V75-omgången på lördag med Harper Hanovers i spetsen? Nu får man väl nästan säga att fredagens lunchtrav på Solvalla också ingår i Elitloppshelgen, det är alltså bortåt 40 lopp som ska ögnas igenom sent på söndag kväll… jobbsöndagsångesten kan ni glömma, jag kommer att ligga sömnlös över alla travlopp som ska analyseras den här veckan.

Efter en snabb titt på fredagens och lördagens startlistor kommer höjdpunkterna här:

Fredag 25 maj

Fina lopp överlag, framförallt Sverigeloppet (lopp 4) där fine Perfect Toll ska plocka 40 meter på hästar som kanske springer nedåt 1.15 full väg, tufft men absolut inte omöjligt.

Lördag 26 maj

Lilla elitloppet ingen höjdare, känns som Stoeliten och Silverfinalen innehåller bättre hästar. Fyra av V75-loppen är riktigt fina, Harper Hanovers ett av de bästa jag sett på papperet. Sammantaget en dag full med godbitar, motsvarar förväntningarna.

Lilla elitloppet är sådär, Steel Pepper mot Local Conch i försök 1 och Neo Holmsminde mot Strong Boy DE i andra… låter inte så upphetsande. Mycket formlösa hästar som dyker upp, ingen av dessa som saknas i Elitloppet.

I V75-1 startar Inhibited, Parkin och Mr Picolit.

I V75-3 är det Stoeliten, ett intressant lopp med bland annat Tamla Celeber mot italienskorna Nalda Nof och Marielles. Flera andra bra i loppet också.

I V75-6 en bra Silverfinal med Hard Cider, Calvados Crane och O’Grady.

I V75-7 dagens höjdpunkt Harper Hanovers som samlat ett mycket bra startfält. Quick Razz, Icare de Bois och Ghetto Blaster på start mot Deuxieme Picsous, Juggle Face, Spring Erom, Beau Mec och fransmannen Swedishman 40 meter bakom.

Lopp 14 (utanför V75-kupongen) är ett topplopp för hästar med runt miljonen i prissumma.