Hoppa till innehåll

Googoo Gaagaa

Commander Crowe vann i Kymi, Main Wise As vann storlopp i Frankrike och i Nordamerika är treårige passgångarstammade Googoo Gaagaa den stora snackhästen. Här hemma väntar vi på en satsning i Tingsryd och så är Sanity tillbaks i vinnarcirkeln.

Commander Crowe är fullständigt dominant just nu och vann Kymi Grand Prix lika lätt som övriga storlopp i Norden hittills i år. Main Wise As vann i Frankrike när Texas Charm galopperade.

I USA har treårige Googoo Gaagaa sprungit världsrekord två gånger på en vecka, först  1.09.3 som var världsrekord för treåringar på tusenmetersbana och sen slog han det absoluta världsrekordet på tusenmetersbana när han travade 1.08.9 på Pocono Downs. Hästen har en obskyr stamtavla med en passgångare som pappa, historien om hästen finns att läsa i Travrondens nummer som kom ut i torsdags.

Sanity vann Norrbottens Stora Pris på 11.6-2040a från ledningen. I onsdags kördes V86 på Tingsryd, alla hyllar banan och vi väntar på en rejäl satsning… vad är problemet? Global Midnight satte nytt banrekord på Tingsryd, 1.09.9 är det nya rekordet. Två andra ston som imponerat är Braås Palema och Vincennes. På Solvalla har en av mina favorithästar – Kimono Pearl – vunnit och visat sin härliga inställning.

En tråkig nyhet är att Formula One är skadad och troligen inte startar mer i år.

I tisdags var jag förresten på E3-kval på Sundbyholm, såg tyvärr inga stjärnor och får vänta ett tag innan kullen sätter sig… besvikelsen var Dreams Take Time som inte räckte, Jocke Lövgrens lovande säsongsinledning har stagnerat en aning.

Midsommardagen på Rättvik är av tradition en fin travdag, mest imponerade Prawns som överraskande vann i ett skarpt fyraårsgäng på 12.7am.