Hoppa till innehåll

Ser inte skogen för alla träd

Dåliga analyser och uppskrutna hästar är det gott om i dagens hysteriska mediaklimat, ja inte bara hästar förresten. Det skriks så mycket på alla håll att vi inte ser skogen för alla träd. Och lika fort som nåt blir uppskrivet blir det sågat, det finns inte tid för eftertanke längre. I måndags var Sverige nästan Europamästare i fotboll, efter en dålig match är dom just nu sämre än sämst… sanningen ligger oftast mellan de båda ytterligheterna, idag spelar Sverige mot England och logiskt sett ska vi få det svårt, men chanslöst är det definitivt inte.

Tillbaks till travet och de uppskrutna hästarna. Mr Picolit har jag själv varit med och skrivit upp, men i år har han visat begränsning. Inför förra veckan V75 på Östersund snackades det om en världsstjärna, men han fick segern efter en diskning och är för närvarande inte lika bra som vacker.

En annan uppsnackad häst är Formula One, att Stig H är tränare och hyllar hästen gör det givetvis ännu större. Nu vann han Jämtlands Stora Pris och det är en topphäst, men jag tycker själv att han är väl mycket uppsnackad. Det var Iceland som var hästen i loppet, landets bästa häst just nu… hur länge håller formen för den sjukt ojämne hingsten?

Rapide Lebel är inte hyllad just nu, men felanalyserad lik förbannat. I Elitloppet sprang han bara och krånglade och såg för taskig ut enligt mig, men på många andra ställen har jag hört att han var godkänd i Elitloppet? I söndags i Copenhagen Cup var han favorit, men visade samma taskiga stil som på Solvalla och diskades för upprepade galopper. Vi som är nyktra och såg Rapide Lebel i Elitloppet och Åby Stora förra året vet förstås att han är en skugga av den formen just nu, dom som tyckte han var godkänd i Elitloppet ska nog studera loppen igen.

Om en vecka är det midsommar, vi hoppas på plusgrader och bra sport i midsommarmetropolerna Rättvik och Kalmar.