Hoppa till innehåll

En underbar torsdag

Sambon ville se Thåström, då får man ställa upp trots att ett av årets lopp – Sprintermästaren – var samma kväll. Det var en underbar dag/kväll i Mariebergsskogen i Karlstad, solen sken och värmen var påtagligt närvarande, parken är vacker och som gjord för musikaliska upplevelser.

När Thåström gick på scenen 23.30 var kvällen redan fullbordad, och det var Soundtrack of Our Lives som fullständigt knäckte mig. Ebbot och gänget har aldrig intresserat mig, men shit vad dom var bra. Dessförinnan hade även norskan Ane Brun trollbundit med sin flummiga stil och magiska röst. Thåström då? Han är ett unikum, född 1957 och fortfarande full med vitalitet. Jocke har förresten födelsedag och namnsdag samma dag, knappast en tillfällighet.

Mellan uppträdandena kunde jag tack vare min fantastiska lilla smartphone kolla försöksheaten i Sprintermästaren där samtliga försöksvinnare imponerade, mest Panne de Moteur och Brad de Veluwe. När vi kom ”hem” vid 01.30 tittade jag på finalen och fick som många andra gåshud när Brad de Veluwe varvade på strax över 1.09 och utklassade motståndet på 1.09.7, en rejäl sänkning av löpningsrekordet och den värsta uppvisningen sedan The Onion sprängde ljudvallarna på 80-talet… i samband med Kungapokalen skrev jag att Brad var en häst för Elitloppet, jag var inte så snett ute.

En underbar torsdag som inleddes med Luddes fascinerande sommarprat i P1, en fantastisk berättelse om en fantastisk livshistoria. Jag lovar, det finns flera travpersonligheter värda ett sommarprogram. Släpp prestigen i radiohuset och ge utrymme för fler bra berättelser.

Fler än jag som vill veta mer om Holger och Mildred i Oxelösund?

Etiketter: