Hoppa till innehåll

Inför V75 – Axevalla

Axevalla kör V7 både lördag och söndag, ATG lägger som vanligt in en extra omgång när det vankas storlopp, i det här fallet är det Stochampionatet på söndag. Det är bra sport, men inte direkt så man kippar efter andan. Den sportsliga standarden är inte huvudsaken med trippeltravet på Axevalla, det är framförallt en trevlig helg med trav fredag, lördag och söndag.

Men visst är det en del godbitar som bjuds, på lördag är det främst Ardi Boko mot några bra motståndare i V75-1, ett bra treåringslopp i V75-4 och True Advantage som tänkbart spikbud i V75-6. Före V75 är det också några fina lopp på V4. 

Viola Silas

På söndag är förstås höjdpunkten Stochampionatet (V75-6) där Kimono Pearl och Chat Chip är mina favoriter i ett mycket öppet lopp. Tittar man historiskt har det under 2000-talet varit väldigt favoritbetonat, men då ska man komma ihåg att det nästan varje år funnits en stor dominant i kullen. I år finns det ingen sådan med, bli alltså inte förvånade om det skräller till. Personligen tycker jag tröstloppet i V75-4 håller lika bra klass. I övrigt dyker Baht Launcher och Jackal Face upp i V75-1, segermaskinen Angie Boko i V75-3 och i V75-7 comebackar forna Stochampionatsvinnaren Viola Silas i ett vasst stolopp. Viola kan naturligtvis vinna, men jag spikar nog fyraårsstoet Crys Dream i V75-7.

Kolla in min topplista på alla tiders Stochampionat…