Hoppa till innehåll

Less is more

Idag damp det ner två travprogram i brevlådan, ”visst ja, det är V75 på söndag också” sa jag till sambon som inte längre är förvånad över allt stortrav och alla V75-omgångar som ATG slänger över oss. Det är inte bara vi riktiga travnördar som tycker det är för mycket, grannen som spelar V75 med polarna tycker också lördagarna ska vara heliga för V75.

Det är en mastig tid vi har framför oss med Stochampionatshelg, Sundbyholm på tisdag, Hugo Åbergs om två veckor och den amerikanska storhelgen med Hambletonian i spetsen i början på augusti. Sen börjar jobbet, vintertiden med längre arbetsdagar och Derbyt, Kriteriet och det nyinstiftade storloppet (jo sambon, DET är ett storlopp) Masters Trot (eller vad det nu heter?)… det ryktas om att Ready Cash kommer till Sverige då, om det inträffar är det årets travhändelse i Sverige. I vinter kan det förresten vara läge för Paris, två flugor i en smäll och allt det där… ni förstår väl vad jag menar? Läser ni vidare förstår ni säkert!

Nu undrar ni hur Sundbyholm kom in i ovan nämnda serie av stortrav? Fyraåringstestet på Sundbyholm är faktiskt ett av årets bästa fyraåringslopp och hela den dagen är en minivariant av Hugo Åbergs-dagen med bra stämning och väder. Vädret kan förstås variera, men vänta ska ni få se att solen är på plats… ett kanonrace är det även i år, Opitergium möter bara topphästar. Förra året förlorade favoriten Raja Mirchi och Amour d’Occagnes var överlägsen.

Amour d’Occagnes

Men innan nåt av ovan nämnda inträffar ska Norrlands Grand Prix avgöras med 300 000 kr till vinnaren. Även det är ett topplopp med Occhione Jet, Vincennes, Kashs Cantab och flera andra bra hästar. Den italienfödda Occhione Jet har inlett lysande hos Stig H Johansson och lär bli favorit i loppet.

***
Tänkte avsluta med några ord om Zlatan, ni vet han på två ben som försöker sätta världsrekord i övergångar mellan klubbar. Men jag inleder med en av mina absoluta favoriter Steven Gerrard:

Gerrard CV ovan är hämtat från Wikipedia.

Det finns alltså fortfarande spelare som är trogna sina klubbar eller klubbar som är trogna sina spelare, välj vilket ni vill… apropå övergångar, nedan är hämtat från text-tv (SVT) idag:

  • Zlatan Ibrahimovic uppges av flera källor kosta PSG runt 170 miljoner kronor i övergångssumma. Lägger man ihop alla Zlatans klubbyten under karriären har han kostat cirka 1,4      miljarder kronor. Så mycket har ingen annan spelare kostat – men några är uppe och nosar. Nicolas Anelka, som var inblandad i sex dyra försäljningar, har totalt kostat runt 1,3 miljarder. Trea är Hernan Crespo från Argentina (1,2 miljarder). Anfallaren har spelat i  bland annat Parma, Lazio, Inter och senare Chelsea.

Zlatan i topp före Anelka och Crespo… vet inte om det var den titeln Zlatan ville vinna?

***