Hoppa till innehåll

Travkrönika – Andra kvartalet 2012

Commander Crowe har gått fram som en slåttermaskin i de nordiska storloppen och är givetvis kvartalets dominant. I Nordamerika har det dykt upp en treåring med obskyr härstamning som satt världsrekord på tusenmetersbana, namnet Googoo Gaagaa ska ni lägga på minnet.

Elitloppet till Commander Crowe, samma häst vann Olympiatravet, Oslo Grand Prix och Kymi Grand Prix… fullständigt dominant. Fawkes vann Kungapokalen, men Panne de Moteur och Opitergium har imponerat ännu mer. Måste också nämna Arch Madness som kom till Elitloppet och var heroisk i försöket och fastlåst tvåa i finalen.

Treåringarna börjar också röra på sig här hemma, Chelsea Boko, Nato Dream och System Performace vassast hittills… och sen måste Tarzans övriga armada med Iceland, Friction och Oracle i spetsen nämnas.

Topplista – Andra kvartalet 2012

  1. Commander Crowe (v9 e. Juliano Star) – Kommentar överflödig, bäst i allt han ställt upp i.
  2. Googoo Gaagaa (h3 e. Cams Rocket) – Världsrekord – 1.08.9 – på tusenmetersbana.
  3. Opitergium (h4 e. Pine Chip) – Ruskigt fin typ med hög kapacitet.
  4. Arch Madness (v8 e. Balanced Image) – Världshäst som imponerat på såväl Bjerke som Solvalla.
  5. Panne de Moteur (h4 e. Credit Winner) – Imponerar mer och mer.