Hoppa till innehåll

Travkrönika – Juni 2012

Googoo Gaagaa och Commander Crowe sammanfattar rätt bra juni 2012. Obskyrt stammade Googoo Gaagaa har satt världsrekord på tusenmetersbana i USA och Commander Crowe har fortsatt dominera de nordiska storloppen.

Opitergium – En ruskigt fin typ

På Mantorp glänste Friction och Opitergium på V75. Friction vann lätt från dödens och var åter dunderfin. Opitergium vann Ina Scots Ära och ser alltmer ut som en blivande världshäst, högkapabel och samtidigt avslappnad och fin i aktionen… helt enkelt en ruskigt fin typ.

Formula One vann Jämtlands Stora Pris och det är en topphäst, men det var Iceland som var hästen i loppet, landets bästa häst just nu… hur länge håller formen för den sjukt ojämne hingsten? Typ till 30 juni då han på Färjestad var riktigt dålig, är det över för den här gången?

Commander Crowe och Googoo Gaagaa

Commander Crowe är fullständigt dominant just nu och vann Kymi Grand Prix lika lätt som övriga storlopp i Norden hittills i år. Main Wise As vann i Frankrike när Texas Charm galopperade. Wishing Stone skrällvann Copenhagen Cup i ny regi.

> UET Masters Series

I USA har treårige Googoo Gaagaa sprungit världsrekord två gånger på en vecka, först  1.09.3 som var världsrekord för treåringar på tusenmetersbana och sen slog han det absoluta världsrekordet på tusenmetersbana när han travade 1.08.9 på Pocono Downs. Hästen har en obskyr stamtavla med en passgångare som pappa.

> Amerikanska topplistor

Chelsea Boko – Treåringskullens bästa just nu

Sanity vann Norrbottens Stora Pris på 11.6-2040a från ledningen. Global Midnight satte nytt banrekord på Tingsryd, 1.09.9 är det nya rekordet. Två andra ston som imponerat är Braås Palema och Vincennes. På Solvalla har en av mina favorithästar – Kimono Pearl – vunnit och visat sin härliga inställning.

Midsommardagen på Rättvik är av tradition en fin travdag, mest imponerade Prawns som överraskande vann i ett skarpt fyraårsgäng på 12.7am. På tal om midsommar så imponerade Oracle i V75 på Kalmar.

System Performance är ett toppsto, seger i E3 imponerade. Men en ännu större talang är Chelsea Boko som tog hem öppna E3 trots elakt tryck under vägen. Oracle sagolik i Guldfinalen på Färjestad.

> Topplistor från Svensk Travsport 

Topplistan – Juni 2012

  1. Googoo Gaagaa – Treåring som satt världsrekord, flygmaskin.
  2. Commander Crowe – Överlägsen i Kymi, helt dominant just nu.
  3. Opitergium – Ruskigt fin fyraåring.
  4. Chelsea Boko – Klassig treåring, grym i E3.
  5. Friction – Radar fina prestationer.

> Travfilosofens topplistor 2012