Hoppa till innehåll

Commander Crowe oslagbar

Commander Crowe fantastisk i Hugo Åbergs och solen sken som vanligt den här magiska tisdagen då tider på 1.10-1.11 är legio. Till skillnad från många andra älskar jag fartfyllda lopp över en engelsk mil, men det är jag det.

Commander Crowe tangerade världsrekordet – 1.08.9 – efter en blytung resa i spåren, det var full fart hela vägen och det ska inte vara möjligt att vinna på det viset… men Commander Crowe 2012 är ingen vanlig häst, det är ett monster som varit fullständigt överlägsen i de nordiska storloppen i år. Med tanke på tränarens bakgrund är det naturligt att det reses vissa tvivel över hästens prestationer, men så länge inget annat bevisats får vi se Commander Crowe och hans resultat i år som något av det bästa på svensk mark genom alla tider.

Bakom Commander Crowe gjorde Sebastian K – i ny regi – ett bra lopp som tvåa. Även Sanity spurtade bra från köplats. Men just nu är alla svenska hästar en bra bit efter Commander Crowe.

Tider har vi lärt oss är av samma värde som den svenska kronan i slutet på 80-talet, i tisdags på Jägersro var det 11-tider och bättre i nästan alla lopp. Ska man lyfta fram någon måste det bli fyraårige I’m The Answer (v4 e. Credit Winner) som lekte på 10.5ak och såg bländande ut.

Värt att notera är också att Raja Mirchi gjorde comeback i ett lopp han borde vinna i sömnen, men efter en som vanligt tung resa åkte han dit. Tyvärr saknar Raja Mirchi en del egenskaper som en världsstjärna behöver, men med lopp i kroppen kanske det blir bättre framöver?