Hoppa till innehåll

Tarzan – Solvallas kung

Disco AE, Nato Dream och Friction imponerade alla på Solvalla i onsdags. Gemensam nämnare Stefan Melander som tränar och kör. Solvalla körde travsport på blodigt allvar samtidigt som det var en trött uppvisningsmatch på Råsunda.

Tarzan

Ludde och Svanstedt var statister när Tarzan hade show på Valla, och framförallt Ludde visade stor frustration när hans älsklingar Opitergium och Raja Mirchi fick bita i det sura äpplet mot Tarzans armada. Disco AE inledde V75-spelet med att springa hisnande 11.8-2140a i ledningen, en grym och överraskande stark insats. Nato Dream var ingen överraskning när han vann på 11.7ak, men bra var han definitivt. När det stora Jubileumspokalen skulle avgöras borde man förstått att Friction skulle vinna, och som han vann… stjärnhästarna i fältet utklassades och den märkligt travande hingsten var ensam till slut.

Även om det var Tarzans kväll måste vi också nämna Tamla Celeber som vann Sto-EM och Womanizer som skrällvann Cetes Memorial.

Minskad publik och omsättning var det tyvärr jämfört med förra året, krisförespråkarna trivs som fisken i vattnet när dom hittar negativa saker… själv vill jag en kväll som denna minnas den fina sporten.