Hoppa till innehåll

Travkrönika – juli 2012

Sprintermästaren, Stochampionatet och Hugo Åbergs Memorial har avgjorts i den storloppstäta månaden juli… och allt, precis allt, hamnar i skuggan av Commander Crowe vars uppvisning i Hugo Åbergs gränsar till det omöjliga. Men vi måste också rikta ett särskilt tack till Brioni som lägger tävlingsskorna på hyllan.

Brioni

I juli bestämde också kretsen kring Brioni att han ska lägga tävlingsskorna på hyllan, en fantastisk tävlingskarriär är därmed till ända… största segern förstås Elitloppet 2011.

Commander Crowe fenomenal

Att springa Sverigerekord på 1.08.9 efter en blytung öppning fram till ledningen och sen bara fortsätta i full fart ända in till mål är egentligen inte möjligt, det är bara Varenne (och i viss mån Copiad) som visat prov på den förmågan under min tid i travet. Commander Crowe var helt enkelt kusligt bra i Hugo åbergs, och hans säsong har varit fenomenal så här långt.

Brad de Veluwe grym i Sprintermästaren

Det är egentligen inte klokt att Brad de Veluwe ska hamna i skuggan av någon annan efter den oerhört imponerande vinsten i Sprintermästaren, han drog stenhårt i finalen och var smått överlägsen på lysande löpningsrekordet 1.09.7… en gruvlig revansch för debaclet i Kungapokalen då han var sjuk. Det är också sjukt att Panne de Moteur inte får vinna Sprintermästaren efter sin enastående prestation som tvåa.

Både Brad de Veluwe och Panne de Moteur går ut i sina respektive derbyn som stora favoriter.

Svanstedt och Walmann avlade maiden

Åke Svanstedt har haft en sanslös månad som toppades med kusksegern i Stochampionatet bakom Svante Båth-tränade Drillbit Ås, första kusksegern i Stochampionatet för Svanstedt. En annan som tog en tårfylld förstaseger var Roger Walmann som äntligen fick vinna Ulf Thoresens Minne som tränare, Pojke Kronos vann efter en mästerlig styrning av Örjan Kihlström.

Andra som levererade under juli var…

… Opitergium som glänst på Sundbyholm i två starter.
Orecchietti som imponerade på Årjäng.
Vincennes som vann Norrlands Grand Prix.
Parkin som tjusat V75-publiken i några härliga uppvisningar.
System Performance som imponerar varje gång hon tävlar.
I’m The Answer som imponerade på Jägersro under Åbergsdagen.

Topplistan – Juli 2012

  1. Commander Crowe – Makalös i Hugo Åbergs.
  2. Brad de Veluwe – Suverän seger i Sprintermästaren.
  3. Panne de Moteur – Toppinsats i Sprintermästaren.
  4. I’m The Answer – Imponerade under Åbergsdagen.
  5. Parkin – Uppvisningar på V75.

Mera listor nedan:

> Travfilosofens topplista 2012
> UET Masters Series
> Amerikanska topplistor
> Topplistor från Svensk Travsport