Hoppa till innehåll

Inför Åby Stora Pris

Åby Stora Pris har en likhet med förra året, och det är att Sebastian K ses som främsta utmanare till den stora favoriten. Förra året var Rapide Lebel storfavorit, i år Commander Crowe… trots svagt startfält den här gången är det starkt att Åby två år i rad lyckats få med bästa hästen i Europa. Även om alla travlopp ska köras finns det ingen anledning att spekulera i förlust för Commander Crowe.

Sebastian K

Förra året imponerade Rapide Lebel enormt när han tog hem loppet i raka heat, så pass att han hamnar tvåa på topplistan öven mina favoritupplagor av Åby Stora Pris… se hela listan här. Det är lätt att glömma att Sebastian K faktiskt var en topphäst i tidigare regi, andraplatsen i Åby Stora 2011 togs med mersmak. Läs om loppet här…

Ramloppen på Åby i år är inte heller de av allra bästa klass, förutom de två heaten av Åby Stora är det V75-3 (Manalapan och Vici Lane jagar revansch efter missarna i derbykvalet och möter flera bra) och V75-7 (spännande långlopp med bl.a. Raja Mirchi) som sticker ut. V4-loppen före V75 håller också hyfsad klass. I princip hela tävlingsdagen från Åby går att följa live i tv:

  • Kl 12.30-14.00: Lunchtravet Direkt, TV4 Sport, från Åby.
  • Kl 14.00-17.30: V75 Direkt, TV4, från Åby.

Ett par rysare till helgens V75 tänkte jag bjuda på, två lite bortglömda hästar som kan ge bra i odds:

  • Vici Lane i V75-3, just nu streckad på 10%… Ludde har höga tankar om honom, och jag tycker han visat så bra takter att han kan vara värd att bevaka trots hårt motstånd.
  • Boman i V75-7, streckad på 14%… bra häst med form, två lopp i kroppen och smaskigt läge. Det är ett stentufft lopp, men jag tycker det är ett roligt bud.

Till sist måste jag berömma Åby för open stretch, att hålla fast vid något som i princip alla sågat är stort… jag hör heller inte så många klagorop längre, kanske även gnällspikarna insett att det faktiskt gör travsporten lite mer spännande och att det inte behöver se exakt likadant ut överallt?