Hoppa till innehåll

Inför Derbyhelgen

Kräftskivan känns under kontroll och jag kan koncentrera mig på att analysera helgens stortrav på Jägersro. Derbyt för fyraåringar på söndag är höjdpunkten, men med dubbla V75-omgångar tänkte jag lasta fickorna fulla med vår finaste matjord och kamma hem storkovan.

Derbyt har jag tjatat om tidigare i veckan så ni vet vilken häst jag anser är bäst, men bästa kusken har tyvärr valt en annan häst. Det ska ärligt sägas att jag känt mig tryggare om Örjan gjort samma val och kört Panne de Moteur, den oddshöjande effekten är en klen tröst.

» Se topplistan på mina favoritderbyn…
» Läs om Derbyt genom tiderna…

Analys av helgens båda V75-omgångar

imageTvå härliga travdagar på Jägersro, om en dryg timme börjar V75 och imorgon är det extra V75 med Svenskt Travderby. När man analyserar travlopp är det en ständig kamp mellan hjärta och hjärna, det enkla är ofta det svåra och alltför sällan gör man det rätta valet. Fler än en travspelare har prövat olika metoder till rikedom, metoder som ger säkra pengar. Det är bara att glömma om man har jobb och familj, har man inte tid att analysera hela dagarna är det bara att hoppas på det bästa och ha så roligt man kan under tiden. Här kommer en genomgång av helgens V75-omgångar.

 

Lördag
Rätt fina lopp, framförallt V75-1 och V75-6 där några av landets bästa unghästar dyker upp. Om jag spelar V75 spikar jag nog Aristocat Boko och Rakas, den senare är en chansning men ser inga direkta alternativ.

 • V75-1 bör stå mellan fyraårige Opitergium och Perfect Toll, den förre har bättre läge och om formen är på topp blir han svårslagen.
 • V75-2 ser ut som en straffspark för Aristocat Boko som imponerat i två raka.
 • V75-3 är en svag Gulddivision, mycket öppet men jag lägger en liten röst på fjolårets Elitloppstrea Rakas.
 • V75-4 är svårlöst och jag rekommenderar gardering.
 • V75-5 är ett stolopp med lärlingar, det är då vi brukar säga att det skräller… Critical Moment har gått fina tider och sen vill jag varna för Giglet som har bra läge.
 • V75-6 är ett kanonlopp för treåringar, Global Offshore, Noble Knight och Pojke Kronos gör upp om segern… positionerna avgör.
 • V75-7 är ett halvlurigt sprinterlopp där spetshästen har klar fördel, Stormysky är startsnabb och utmanas om segern av Allaballakaitoz.

Söndag
Fina lopp och den stora höjdpunkten förstås Svenskt Travderby som körs som V75-6. Min spik är Panne de Moteur i V75-6, andra spikförslag kan vara Olympic Kronos i V75-2 och Only In It’s Class i V75-3.

 • V75-1 är öppet, Yankee Challenge ser fin ut i ny regi och så har kapable Kaffir Face hittat formen igen.
 • V75-2 vinner Olympic Kronos om han är i form, men senaste starterna säger nåt annat så gardering är inte fel. Varnar för danske Nok’en Fräkkert.
 • V75-3 är också svårt, inga hästar jag känner till så väl… Only In It’s Class har imponerande rad.
 • V75-4 även det lurigt, Godd Speed och Faynce ser bäst ut på papperet.
 • V75-5 är Derbystoet, fina ston och Drillbit Ås i favoritposition… men det är många som utmanar, Indescribable är mitt bud.
 • V75-6 är Derbyt och jag säger Panne de Moteur, det är fullt av motbud men jag spikar.
 • V75-7 är ett fint stolopp med Braås Palema i favoritposition, men jag tar även med Britt Hudson och Aida Boko.