Hoppa till innehåll

Inför Kriteriehelgen

Veckan på utländsk mark och helt (nästan) frånkopplad från svenskt trav har gjort mig hungrigare än på länge. Solvallas Kriteriehelg bjuder på unghästtrav av toppklass, intressanta auktioner och så förstås premiären av UET Masters.

Tyvärr blev inte riktigt Mastersfinalen så bra som man kunde önskat, de franska ekipagen har fallit ifrån som höstlöv i november. Det spelar tydligen ingen roll hur mycket pengar som delas ut i prissummor. Men vi ska inte klaga alltför mycket, det är fortfarande ett bra lopp.

Helgens givna höjdpunkt är ändå Svenskt Travkriterium, nu ska treårskungen koras och för mig är det självklart att han heter Chelsea Boko, uppvisningen i kvalen för två veckor sedan var av det svettigare slaget. Treårsdrottnigen skall också koras i Svenskt Travoaks, där är det lite öppnare. Här kan ni läsa om kvalloppen… 

Kriteriet innehåller mycket historia, här kan ni läsa om tidigare drabbningar och även kolla in en topplista på de bästa loppen i modern tid.

Trav på Solvalla både lördag och söndag, här är dom sportsliga höjdpunkterna:

Lördag med V75-finaler – Bra lopp i hela omgången, hittar ingen bra spik… glöm inte Ariel Boko i V75-1 och Alki Flevo i V75-7.

  • I V75-6 är duellen mellan Saston och Parkin dagens sportsliga höjdare.

Söndag med extra V75 – Grymma lopp, förutom nedan nämnda topplopp är det flera tre- och fyraåringslopp av hög klass.

  • V75-3 med Oaks, Xena Brick mot Fascination och My Golden.
  • V75-5 med UET Masters, Sebastian K mot Main Wise As och Timoko plus en rad andra topphästar.
  • V75-7 med Kriteriet, Chelsea Boko mot Standout och Increased Workload.

Vincennes och Chelsea Boko bästa spikarna på V75, i Oaks-finalen ska man inte glömma Full Forward, Mousse och Sophias Blush bakom de tre favoriterna.

→ Tv-tider för helgens trav