Hoppa till innehåll

Intressanta lopp i veckan

Jag har haft travsemester sedan V86 förra onsdagen då jag studerade kommande startlistor och vad som behövde göras hemma. Konstaterade att veckan är perfekt för travsemester, men nu kör vi igång igen med en vecka full av intressanta lopp. En vecka som går i kvalens tecken, och så då förstås Åby Stora Pris med Commander Crowe i huvudrollen.

Parkin

Under min travsemester har inte mycket hänt. I helgen fick äntligen Caballion vinna, men som vanligt gick det på nålar sista biten. V75 på Skellefteå bjöd också på två banrekord, först Parkin på 11.9ak och sen Ed You på 11.8ak… noterbart är också att Hallsta Lotus förlorade igen.

Förra onsdagen genrepade några fina treåringar inför stundande kval, Increased Workload och My Golden imponerade. Läs mer här

topplistan är det inga förändringar efter mellanveckan som varit.

Nu väntar kvallopp och Åby Stora Pris

På onsdag är det två kval till Europaderbyt, tunna kval med finske Brad de Veluwe som lysande stjärna i första uttagningsloppet. I det andra utmanas derbyhästarna Brasil Boko, Perfectly Enough och Mellby Viking av Olympic Kronos. Reglerna för uttagningsloppen gör att man inte vet hur många av hästarna som går till finalen, allt hänger på hur många som startar i övriga kval i Europa.

På torsdag körs Fyraåringsstjärnan på Gävle som V65-6, ett topplopp med 200 000 kronor till segraren. Disco AE utmanas av Going For Gold Zaz, Kashs Cantab och I’m The Answer. Passar även på att varna för Fredrik Laday.

På lördag är det Åby Stora Pris med Commander Crowe på startlinjen. Förutom Commander Crowe och Sebastian K är det ett svagt startfält. Startfältet till heat 1 kan ni se nedan, Iiandra heatet vänder man på startspåren, 1 får 8, 2 får 7 osv.

Heat 1 Åby Stora Pris 1640 meter bilstart

1) Mathilde Tröjborg – Flemming Jensen
2) Winmecredit – Torbjörn Jansson
3) Monster Drive – Peter Ingves
4) Sebastian K. – Åke Svanstedt
5) Oracle – Stefan Melander
6) Amaru Boko – Jorma Kontio
7) Commander Crowe – Christophe Martens
8) Womanizer – Tommi Kylliäinen

Läs mer om Åby Stora Pris…

På söndag är det kval till Kriteriet och Oaks, en av årets viktigaste dagar för landets treåringar. Lita på att Stefan Melander kommer från Enköping i angeläget ärende med sin treåringsarmada. Solvalla kör V64 och hela dagen kommer att inramas av treåriga hästar, en kanondag för alla som älskar trav.

Startlistor till veckans trav…