Hoppa till innehåll

Treåringarna genrepade

Med ett par veckor kvar till kvalen för treåringarnas största lopp – Kriteriet och Oaks – var det igår genrep på Solvalla. Två hästar stack ut, Increased Workload och My Golden imponerade och blir att räkna med i Kriteriet respektive Oaks.

Increased Workload

Stefan Melander har det, som bekant, ruggigt bra förspänt bland treåringarna. Kullens drottning System Performance är favorit i kommande Oaks och igår klev fine Increased Workload fram och visade att den som vill slå honom i Kriteriet får vara bra. Melander kan ta storslam sista helgen i september.

Leif Witasp har ett mycket fint sto i My Golden. Igår lekte hon med motståndarna från dödens, där har System Performance (chanslös från uselt utgångsläge igår) nåt att bita i när Oaks ska avgöras.

Söndag 16 september avgörs kvalen och två veckor senare är det finaler… allt som vanligt på Solvalla.