Hoppa till innehåll

Breeders Crown

Amerikanska Breeders Crown har i helgen körts i Kanada med stora svenska framgångar, kommande helg körs Breeders Crown för tre- och fyraåringar i Sverige. I både Nordamerika och Sverige är det lite av sista festen för året. Nu väntar en lång vinter, Paris i januari är ett lockande alternativ för oss som gillar trav och fotboll.

Det som fått mest uppmärksamhet här hemma är Tamla Celebers seger i stoklassen för äldre hästar borta i Nordamerika, en fin merit men ändå inte en titel som är blytung. I öppna klassen för äldre fick Commander Crowe stryk mot utvändige Chapter Seven och smygkörde Mister Herbie, det står helt klart att Commander Crowe inte är samma häst som imponerade så vanvettigt i Elitloppet och Hugo Åbergs.

I Nordamerika är det treåringarna som tävlar om de tunga titlarna… Intimidate spurtade hem segern i öppna klassen och i stoklassen vann Maven trots motstånd från Check Me Out. I tvååringarnas lopp vann obesegrade Wheeling n’Dealin sin nionde (?) raka i öppna klassen och i stoklassen vann To Dream On en ny titel.

Det har travats på andra håll i världen också…

  • Kosters Memorial där Noras Bean glänste i ”jänkarvagn”.
  • Tvååriga stoet Nuggets Face fortsätter imponera.
  • Oolong visade fin inställning på Solvalla.

På lördag körs fyra finaler i Breeders Crown på Sundbyholm utanför Eskilstuna, en toppdag där Örjan Kihlström sitter på leken… Noble Knight, Mousse, Friction och Panne de Moteur är inga dåliga uppsittningar. Jag blir inte förvånad om Örjan vinner tre av Breeders-finalerna. En av de sista chanserna att ta sig in på travfilosofens prestigefyllda topplista.

Till sist lite gnäll från Zlatanfansen… det har klagats på tv4 för att inte cupmatchen mellan PSG-Marseille visas på tv4-sport, livetravet från Solvalla går före, på tiden säger travfansen, skandal säger Zlatanfansen. Sanningen är naturligtvis varken eller, avtalen styr och personligen tycker jag Zlatannördarna kan behöva lite paus.