Hoppa till innehåll

Metsämäki – Finlandsresa 2012

Finsk vecka utan tv och internet, men med rökt abborre och en kort visit på travbanan Metsämäki utanför Åbo. Sämre kan man ha det och som grädde på moset hittade jag ett par snygga boots i Kristinestad. Kan bli jobbigt med eventuell reklamation på bootsen, men världens bästa skomakare finns på Storgatan i Örebro så det löser sig nog med det.

Finland har en av Europas bästa hästar i Brad de Veluwe och hästkarlar till förbannelse… i Sverige har Nurmos, Puro, Kontio, Ingves, Heiskanen, Lähdekorpi och allt vad dom heter staplat titlar på hög i flera år. Finsk ekonomi är på uppgång och det känns som travsporten är på uppgång också, åtminstone fick jag en positiv känsla vid besöket på Metsämäki. Utvändigt såg anläggningen föga märkvärdig ut, men invändigt var det betydligt trevligare, jämför man till exempel med min hemmabana Örebro kunde jag se en betydligt större framtidstro på Åbo-banan.

Tillbaks till Brad de Veluwe som joggade hem Europaderbyt, årets upplaga var kanske ingen höjdare, men den finske fantomen är grym och en av de mest intressanta inför Elitloppet 2013. I Europa rankar jag just nu Brad de Veluwe som fyra, i maj har han förmodligen utvecklats ännu mer och då får dom hålla i sig… någon mer än jag som tycker Brad de Veluwe påminner om Copiad?