Hoppa till innehåll

Krönika – Tredje kvartalet 2012

Ingen hejd på storloppen under tredje kvartalet. Sprintermästaren, Stochampionatet och Hugo Åbergs i juli. Hambletonian, Jubileumspokalen och Sundsvall Open i augusti, Åby Stora, Kriteriet, Derbyt, Europaderbyt och UET Masters i september. 

Sebastian K, Commander Crowe, Brad de Veluwe och årgångsstjärnorna Chelsea Boko och Pato har skördat stora triumfer under kvartalet. Dessutom Hambohelgen på Meadowlands med Market Share och svenska framgångar… och så ett särskilt hedersomnämnande till den komplette Panne de Moteur som trots två toppinsatser inte fick vinna en stor titel.

Commander Crowe och Brad de Veluwe sprängde ljudvallarna

Commander Crowe makalös på 1.08.9 i Åbergs, en osannolik uppvisning. Brad de Veluwe var nästan lika bra när han flög ifrån motståndet i Sprintermästaren och vann på 1.09.7. Stochampionatet till Drillbit Ås. I’m The Answer och Parkin har också imponerat i juli.

Hambohelg och topptrav på Solvalla

Market Share vann Hambletonian, och Hambohelgen bjöd på svensktränade vinnare i Peter Haughton (Aperfectyankee) och Merrie Annabelle (To Dream On) samt ett tangerat världsrekord (1.08.5) i Nat Ray Trot av Chapter Seven. Friction lekte hem Jubileumspokalen på Solvalla, Disco AE imponerade samma dag. Sebastian K vann Sundsvall Open och i Frankrike besegrade Commander Crowe den stora stjärnan Ready Cash.

Sebastian K och stora årgångslopp

Sebastian K grym i Åby Stora när han besegrade Commander Crowe i raka heat, av bara farten tog han hem UET Masters. Chelsea Boko vann Kriteriet efter en mycket imponerande insats. Pato tog Derbyt efter tidig ledning. Brad de Veluwe vann Europaderbyt enkelt, och här hemma har styrkefenomenet Saston hittat stilen rejält.

Måste ge Panne de Moteur ett hedersomnämnande efter fina andraplaceringar i både Sprintermästaren och Derbyt.

Topplistan – tredje kvartalet 2012

  1. Sebastian K – Tre storloppssegrar och tvåa i Åbergs.
  2. Commander Crowe – Osannolikt bra i Åbergs.
  3. Brad de Veluwe – Underbart bra i Sprintermästaren.
  4. Chelsea Boko – Kriterievinnaren en av de bästa i modern tid.
  5. Panne de Moteur – Imponerande andraplatser i Sprintermästaren och Derbyt.