Hoppa till innehåll

Lördagsgodis hela veckan

Alla verkar vara överens om att fotbolls-VM bara ska vara vart fjärde år, man ska längta för då blir det större är argumentet… jag håller med, men varför kan vi inte enas om att det borde gälla andra saker också?

Vi lever i ett förbannat överflöd av pengar, information, resor, sms, prylar, tv-kanaler, gymnasieutbildningar, socker, extra V75, hockeymatcher, facebookinlägg, bloggar mm mm.

Varför gäller bara less is more för fotbolls-VM?

 Travsporten har devalverats totalt, det är lunchtrav, eftermiddagstrav och numer också V65 på lördagskvällarna… på den gamla goda tiden kunde man räkna storloppen på sina fingrar, nu räcker inte kulramen till, varje bana ska ha sitt eget storlopp.

Och snart har alla städer i landet sin egen musikfestival, alla ska profilera sig, och värdet av varje tillställning sjunker. Peace and Love är ett bra exempel, konkurshotet är överhängande, men än håller dom ställningarna. Hur länge till? Det kommer snart nåt nytt och tar över, Borlängefestivalen förpassas till historieböckerna och Brage återtar platsen som stadens huvudattraktion.

På ett sätt är det skönt att traditionen segrar, ett starkt varumärke ska byggas långsamt under lång tid och vårdas ömt… men det är nya tider, traditioner byggs upp på två år och raseras lika snabbt, därför är det skönt att den stelbenta fotbollen finns kvar. Fyra år mellan mästerskapen och inga jävla målkameror.

Copiad, den bästa svenskfödda hästen genom tiderna, har gått bort… den dubble elitloppsvinnaren är en av mina stora idoler på travbanan och han var också den första V75-vinnaren. När han vann premiärloppet 1993 var V75 en lördagssyssla, nu körs V75 vilken dag som helst i veckan.

Men det är bara att vänja sig, det är business som gäller och den nya generationen som är fullproppad med socker är beroende av att det händer nåt hela tiden… var verkligen lördagsgodis en så bra ide?

Eller är problemet att godisätandet precis som V75 inte längre är en lördagsangelägenhet?