Hoppa till innehåll

Luddes revansch

Raja Mirchi krossade allt i SM och var riktigt bra, men jag vill nog ändå utnämna Perfect Toll till lördagens häst på Åby. Däremot var det ett skrämmande svagt Sto-SM som avgjordes i Viola Silas frånvaro. I onsdagens V86 var det flera bra prestationer med Occhione Jet som top of the line.

Så fel jag hade och så kul att jag hade fel… barfota runt om och Raja Mirchi var smått överlägsen i SM 2012. Sebastian K fick inte sin smygresa och stapplade i mål långt från tätplatserna. Hyperkapable Caballion reparerade startgalopp på bra sätt och blev tvåa. Att Ludde njöt av den här segern är självklart, men jag tror inte vi förstår hur mycket… skönt för Ludde som haft en del strul i år med några av sina stjärnor.

Om SM var ett lopp av hög klass var Sto-SM raka motsatsen… efter Viola Silas tråkiga strykning blev loppet tragiskt dåligt, efter att hälften av stona galopperarat i sista sväng var det fyra ovilliga och trötta ston som passerade mållinjen jämsides, Global Kitten hade sämst bromsar och vann. 

Lördagens prestation stod ändå Perfect Toll för, totalt överlägsen från dödens… är han så mycket sämre än stallkamraten Sebastian K?

Occhione Jet osannolikt tapper

Uppfriskande sport på Solvalla i onsdagens V86. Tvåårige Re Doc (e. Love You) svepte fältet och vann på en 14-tid, True Advantage fick allt serverat och var smått överlägsen och bäst av alla fyraårige Occhione Jet som höll undan trots att han rusade i vansinnestempo… Occhione Jet är en knepig herre, men kapaciteten och utstrålningen är det sannerligen inget fel på.

Se uppdaterade topplistor