Hoppa till innehåll

Krönika – September 2012

 Våra största årgångslopp – Derbyt och Kriteriet – har avgjorts i september, vinnarna Pato och Chelsea Boko är två mycket fina hästar med framtiden för sig. Åby Stora Pris och premiären av UET Masters gick båda till pånyttfödde Sebastian K. Vi får heller inte glömma Europaderbyt där finske Brad de Veluwe hade lekstuga.

Chelsea Boko given etta på topplistan för september, och då ska ni veta att konkurrensen från Sebastian K och Pato inte var den lättaste.

  1. Chelsea Boko – Enormt bra i Kriteriet.
  2. Sebastian K – Åby Stora i raka heat och seger även i UET Masters.
  3. Pato – Komplett häst som tog hem Derbyt trots få starter innanför västen.
  4. Brad de Veluwe – Europas bästa fyraåring vann förstås Europaderbyt.
  5. Saston – Styrkefenomen som hittat toppformen igen.

Derbyt till kloke Pato och Kriteriet till supertalangen Chelsea Boko

Svenskt Travderby blev en duell mellan Pato och Panne de Moteur, loppet avgjordes när Pato fick ta över ledningen från sin värsta konkurrent. Det var långt ned till trean Perfectly Enough som gick ett starkt lopp efter strulig resa.

Chelsea Boko fantastisk vid seger i Svenskt Travkriterium, en av de mest imponerande vinnarna i loppets historia. Egentligen strulade allt för Chelsea Boko när han fick svar i körningen om ledningen och sedan fick harva i dödens, och även om vi vet att det är en undantagshäst trodde jag han skulle få det jobbigt när Melanderduon License Holder och Increased Workload kom ångande på bortre lång… men han sträckte på sig och vann faktiskt enkelt, oerhört imponerande av den coole och perfekt travande hingsten efter Chocolatier.

Måste också nämna Fascination som enkelt vann Oaks när många av konkurrenterna svek.

Sebastian K radar storsegrar

Sebastian K har haft en sagolik utveckling i ny regi, titlarna läggs på hög och inte ens Commander Crowe hade en chans i Åby Stora som Sebastian vann i raka heat. I premiären av penningstinna UET Masters hade Sebastian uselt utgångsläge, men det spelade ingen roll. Efter perfekt resa avgjorde han på linjen, men det var stenhårt i mål mot Save the Quick och Quarcio du Chene.

Andra hästar som imponerat under september är Saston, Noble Knight, Disco AE, Olympic Kronos, Andriy Fortuna och Red Red Red.

Utomlands har mycket handlat om Brad de Veluwe som lekt hem både finska derbyt och Europaderbyt.