Hoppa till innehåll

Denim Boko – Suverän i Uppfödningslöpningen

Jisses Amalia vilken uppvisning vi fick se i Svensk uppfödningslöpning, Denim Boko (s2 e. Chocolatier) dundrade runt på 12.9ak i härlig stil. Storfavoriten Nuggets Face var också bra, men ändå chanslös mot det läckra stoet. Avelshingsten Chocolatier har haft ett lysande år med ett litet material, Kriterievinnaren – Chelsea Boko – och Stochampionatsvinnaren – Drillbit Ås –är precis som Denim Boko efter Chocolatier.

Chocolatier (US) (h. f. 2003 e. Credit Winner-Maple Frosting e. Valley Victory) var en av amerikas bästa i sin kull, resultaten -1.09.2a, 9 003 606 SEK, 23 14-3-0 – talar sitt tydliga språk. Meriterna innefattar bland annat segrar i Breeders Crown som tvååring och World Trotting Derby som treåring. Chocolatier var en oerhört fin travare med en aktion som lyste klass, Chelsea Boko och Denim Boko har ärvt mycket från sin pappa… här kan ni kolla på bilder och filmer på Chocolatier. Förutom redan nämnda avkommor kan sägas att El Mago Pellini (V75-vinnare i lördags) också är efter Chocolatier, även El Mago Pellini är en mycket fin travare.

V75 på Jägersro innehöll annat än Svensk Uppfödningslöpning. El Mago Pellini är redan nämnd… andra som visade klass var Udo’s Oiler och Edward Ale. Däremot galopperade Yarrah Boko i Guld och lämnade fältet öppet åt en dåligt travande Saston, starkt att vinna i den stilen men inte så kul att se. Yarrah Boko såg förresten ut att ha rubbet kvar i ryggar efter sin galopp.

Förutom V75 är det V86 på Solvalla som lyser upp höstmörkret, i onsdags fick vi se fina prestationer från Tidied Accelerator och Simb Ruby… den senare har hittat en makalös form som 6-åring, landets bästa sto?